BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.443,87
HABER /  DÜNYA

Büyükelçiden seçime katılım çağrısı

Türkiye'nin yeni Londra Büyükelçisi Bilgiç, "Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk vatandaşlarının seçimlere katılım konusunda tereddüt göstermemelerini, mutlaka oylarını kullanmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Abone ol

Türkiye'nin yeni Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, "Bütün vatandaşlarımıza büyük bir içtenlikle seçimlere katılım konusunda tereddüt göstermemelerini, mutlaka katılmalarını, mutlaka oylarını kullanmalarını tavsiye ediyorum, telkin ediyorum" dedi.

 Türkiye'nin yeni Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç,İngiltere'nin Türkiye'nin dostu ve müttefiki olduğunu, dolayısıyla İngiltere'de görev yapmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Bilgiç, İngiltere ile Türkiye arasındaki ilişkilerin sadece ikili ilişkiler olarak görülmemesi gerektiğini, ilişkilerin çok yönlü olduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin iki katına çıkartılması hedefine değinen Büyükelçi Bilgiç, "Ticaret hacmindeki artış trendi sürüyor. Şu anda 15 milyar doları gördük. Amacımız bunu 19 milyar dolara ulaştırmak. O zaman hedefe ulaşmış olacağız. Bu yöndeki gayretlerimizi bundan sonra da devam ettireceğiz" dedi.

"TATLIDİL FORUMU KASIMDA ANTALYA'DA YAPILACAK"

Büyükelçi Bilgiç, iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirmeyi amaçlayan Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nun bu yıl dördüncüsünün kasım ayında Antalya'da yapılmasının planlandığını belirtti.

İngiltere'nin Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine verdiği desteğe müteşekkir olduklarını kaydeden Bilgiç, İngiltere'deki AB'den çıkma yönündeki tartışmaların da çok yakından takip edildiğini ifade etti. Bilgiç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siyasi partilerin tutumlarını da çok yakından izliyoruz. Ama bunu bekleyip göreceğiz. Öncelikle 2015'teki genel seçimleri görmemiz lazım. Diplomatların özelliği, iç siyasi gelişmeleri takip ederler fakat taraf olmazlar. O yüzden biz bütün bu gelişmeleri dikkatle izliyoruz ve ortaya çıkacak iradeye de hiç kuşkusuz saygı göstereceğiz. Ama daha önümüzde çok zaman var."

İskoçya'da 18 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumuyla ilgili konuşan Büyükelçi Bilgiç, referandumun sonucu hakkında tahminde bulunmanın kolay olmadığını dile getirdi ve referandum öncesinde İskoçya'nın başkenti Edinburgh'a gitmeyi planladığını kaydetti. Siyasi partilerin sonbaharda yapılacak yıllık kongrelerine de katılacağını belirten Bilgiç, "Referandumu yakından izleyeceğiz. Ama bunun üzerine spekülasyonda bulunmak istemem" dedi.

"MUTLAKA OY KULLANMALARINI TAVSİYE EDİYORUM"

Birleşik Krallık'ta yaşayan Türk vatandaşlarının cumhurbaşkanlığı seçimi için 2-3 Ağustos tarihlerinde sandık başına gideceklerini anımsatan Bilgiç, "Hiç şüphe yok ki en önemli çağrı vatandaşlarımızın seçime katılmaları, oylarını kullanmaları, iradelerini ortaya koymaları. Onun için bütün vatandaşlarımıza büyük bir içtenlikle seçimlere katılım konusunda tereddüt göstermemelerini, mutlaka katılmalarını, mutlaka oylarını kullanmalarını tavsiye ediyorum, telkin ediyorum. Kendilerine bu yönde çağrıda bulunuyorum" ifadesini kullandı.

Görev süresi boyunca İngiltere'deki kültür, sanat ve spor aktivilerini de yakından takip etmek istediğini belirten Büyükelçi Abdurrahman Bilgiç, Türkiye ile İngiltere arasında her alandaki ilişkileri daha da geliştirmenin görevi olduğunu ve bu yönde çalışacağını sözlerine ekledi.