BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47

Büyük anketten çarpıcı sonuçlar

Büyük anketten çarpıcı sonuçlar

Halkın nabzını tutan konsensus araştırma şirketi 10-22 eylül tarihleri arasında 1500 kişiyle görüşüp “türkiye’nin en büyük sorunu ne?" sorusuna yanıt aradı.

Büyük anketten çarpıcı sonuçlar

Halkın nabzını tutan Konsensus araştırma şirketi 10-22 Eylül tarihleri arasında 1500 kişiyle görüşüp “Türkiye’nin en büyük sorunu ne?" sorusuna yanıt aradı.

Büyük anketten çarpıcı sonuçlar

Habertürk'te yayımlanan anket sonuçlarına göre, Konsensus, araştırmaya katılanlara Türkiye’nin en önemli sorunlarının neler olduğundan, şike soruşturmasına; Aziz Yıldırım’ın suçlu olup olmadığından, en ünlü belediye başkanlarının kimler olduğuna kadar birçok soru yöneltti, gündemi meşgul eden konuları mercek altın aldı.

Büyük anketten çarpıcı sonuçlar

TÜRKİYE'NİN SORUNLARINI KİM ÇÖZER?
Araştırmaın sonuçlarına göre PKK/Güneydoğu, işsizlik, enflasyon/hayat pahalılığı, eğitim, gelir dağılımındaki eşitsizlik, toplumsal ahlak, asayiş/güvenlik, rüşvet ve yolsuzluk, sosyal güvenlik/sağlık, demokrasi/fikir özgürlüğü, dinin korunması sorunlarını AK Parti çözebilir. Sadece laikliğin korunması konusunda CHP, AK Parti’nin önünde. Ankete katılanlar belediye hizmetleri, çevre ve bürokrasi sorununu ise hiçbir partinin çözebileceğine inanmıyor. İlginç bir sonuç da ‘Dinin Korunması’ başlığı altında ortaya çıktı. Ankete katılan 1500 kişi de dinin korunması konusunda adres olarak AK Parti’yi gösterdi.

Büyük anketten çarpıcı sonuçlar

ÇÖZÜM BEKLEYEN EN ACİL KONU PKK

Ankete katılanlara yöneltilen en dikkat çekici soruların başında “Sizce Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli üç sorunu hangisidir?’’ geliyordu. Ankete katılan her 10 kişiden 9’u “Türkiye’nin en büyük sorunu PKK’’ yanıtını verdi. Eylül ayında yüzde 89.6 ile zirveye oturan PKK/Güneydoğu sorunu 12 Haziran seçimleri öncesi yapılan son ankette yüzde 56.5 ile ikinci sırada yer alıyordu. Konsensus’un yaptığı anketlerde ise PKK/Güneydoğu sorunu bugüne kadar en yüksek orana, yüzde 81.4 ile 2010 Haziran’ında ulaşmıştı. 2011 Şubat’ında yayınlanan ankette ise PKK/Güneydoğu sorunu yüzde 34.5’e gerilemişti.