BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,68
ALTIN 2.408,14

Burçlar gerçekte hayatımızı etkiliyor mu?

Burçlar  gerçekte hayatımızı etkiliyor mu?

Ömrünüzün uzunluğu, ruh sağlığınız, hatta göz sağlığınız üzerinde doğduğunuz ayın etkisi olduğunu biliyor muydunuz?

Burçlar  gerçekte hayatımızı etkiliyor mu?

Ömrünüzün uzunluğu, ruh sağlığınız, hatta göz sağlığınız üzerinde doğduğunuz ayın etkisi olduğunu biliyor muydunuz? Kışın doğan bebekler gıda alerjisine daha yatkın oluyor.

Burçlar  gerçekte hayatımızı etkiliyor mu?

Ben Ekim'in ilk haftasında doğmuşum. Burcuma göre adil, dengeli, cesur, ama kararsız biri olmam gerekiyor. Hatta burcum fiziksel özelliklerimi bile tanımlıyor. 19. Yüzyıl astrologlarından Raphael’e göre “oldukça zarif, güzel, yuvarlak, al yanaklı, sade çizgileri olan fakat patlamaya meyilli olduğu için de yaşlandığında bozulacak bir yüze” sahip olmam gerekiyor. Zac Effron ve Gwen Stefani gibi ünlülerin de benzer özelliklere sahip olduklarının öngörüldüğünü bilmeseydim bu tanımlamaya gücenirdim doğrusu.

Burçlar  gerçekte hayatımızı etkiliyor mu?

Bilimsel araştırmalar bu tür kehanetleri çoktan çürüttü elbette. 1970’lerde yapılan bir psikolojik araştırmada burçların belli kişilik özellikleriyle bağdaştırılabileceği sonucuna varılmış olmakla birlikte, bilim insanları daha sonra bunun beklentilerin gücüyle alakalı olduğunu ortaya koymuştu. Burcumuz bizim için adil, inatçı ya da hırslı olmayı öngörüyor ve sürekli bunu duyuyorsak onu uygulamaya başlarız. Bilim insanları, burcundan habersiz olan insanların öngörülere uymadığını gösteriyor.

Burçlar  gerçekte hayatımızı etkiliyor mu?

Burçların kehanetleri yanlış olabilir, ama bir nebze gerçeği yansıttığı da söylenebilir; birkaç yıldır bilim insanları doğduğunuz ayın kaderinizi belirlemede etkili olabileceğini fark etmeye başladı.