BIST 10.445
DOLAR 32,21
EURO 34,93
ALTIN 2.408,73
HABER /  DÜNYA

Bunu yapmayacaktın Obama!

Herkesin büyük beklentileri vardı. Kredisi büyüktü, hatta bir şey yapmadan Nobel'i bile almıştı. Ama o öyle bir şey yaptı ki.

Abone ol

Petrol bulanan Meksika körfezinde yüzerek kamuoyunun takdirini kazanan Obama meğer herkesi kandırmış. Obama'nın Meksika Körfezi'nde olmadığı ortaya çıktı.

GÜVENİ SARSTI

Siyah olması, ılımlı mesajları, Bush'u tahtından indirmesi ve hatta müslüman olduğu iddiaları nedeniyle sempatiyle bakılan bir ismin böylesi bir kandırmayaca yönelmesi herkesi şaşırttı.

KIZIYLA DENİZDE POZ VERİYORDU

Meksika Körfezi’nde BP’ye ait (British Petroleum) petrol platformunun 20 Nisan’da patlaması, çevre felaketine neden olmuştu. Körfezi kaplayan petrolden en çok turizm etkilendi.
Amerika Başkanı Barack Obama, turizmi canlandırmak için eşi Michelle, kızı Sasha ve köpeği Bo ile geçtiğimiz günlerde Florida eyaletine tatile gitmişti.

GİRDİĞİ YER MEKSİKA KÖRFEZİ SINIRLARINDA DEĞİL

Obama, 27 saat kaldığı Florida’da attığı her adımda körfezin temizlendiği mesajını vermeye çalışmıştı. Obama, bunu ispatlamak için de kızı Sasha ile denize girmiş, Amerikalıları bölgede tatil yapmaya çağırmıştı.

Obama’nın halkı körfezde tatil yapmaya ikna etmek için girdiği Alligator Point isimli plajın, Meksika Körfezi sınırlarında olmadığı ortaya çıktı. Bu durum, ‘Halkı kandırdı’ yorumuna yol açtı.