BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
GÜNCEL

Bülent Tezcan belgeleri kamuoyu ile paylaştı

CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, yurt dışına para transferi iddiasıyla belgeleri basına dağıttı. Tezcan, orjinal dekont ve belgelerin savcılığa verileceğini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, kardeşi, eşi ve dünürü ile ilgili CHP Grup Toplantısı'nda açıkladığı belgelerle ilgili tartışma sürüyor. CHP, "belgeleri neden savcılığa vermiyor" ve "Neden basına dağıtmıyor" sorularına tatmin edici cevaplar veremiyor. Ankara Başsavcılığı'ın soruşturma açıp resmen istediği belgelerle ilgili CHP'den flaş adım geldi.  CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Belgeleri tek tek gösterdikten sonra gazetecilere dağıttı. Tezcan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

- Açtırma kutuyu söyletme kötüyü derler. Mübarek cuma günü, bize kutuyu açtıracaklar. Biz, TBMM bu konuyu görüşsün dedik ama hakim irade bu konunun görüşülmesinden anlaşılan o ki rahatsız. Biz kutuyu açtık, bundan sonraki artık kutunun içinden çıkanlardan kimin rahatsız olacağı ile ilgili.

- Araştırma önergemiz AK Partili vekillerin oyuyla reddedildi. Parmak hesabı, vicdan hesabına hakim geldi. Hani diyorlardı ya, niye paylaşmıyorsunuz diye. Paylaşacağız. Şimdi milletle paylaşacağız. Size gösterdiğim bu belgeleri size dağıtacağım.

- 4 günde muhalefeti susturmak için büyük bir medya ordusu ve psikolojik saldırıyla boğuntuya getirmeye çalıştılar ama yapamadılar. Sayın Erdoğan çok açık bir şey söyledi: Bu şirket satışıdır. Yakınlarım satış yaptı karşılığında bunu aldılar. 1 sterlinlik şirketin sahibi Sıdkı Ayhan. Bu hissesini sonra 2,5 ay üzerinde tutmuş. 15 Kasım 2011 tarihinde Kazım Öztaş diye birisine devretmiş. Kaça devretmiş. 1 sterline. Kaç hisse 1 hisse… Tablo şudur: 1 ay sonra yani 15 Aralık 2011 tarihinden itibaren söylenen para trafiği başlamış. 4 Ocak 2012 tarihleri arasında 20 gün içinde bunlar arasında 15 milyon dolarlık bir trafiği yaşanmış.

Sitene Ekle
Etiketler
CHP