BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.426,62

Bücür baron banknotlarla sehpa yapmış

Bücür baron banknotlarla sehpa yapmış

ABD'de 'El Chapo' (Bücür) lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman'ın yargılandığı davada ifade veren bir tanık, Guzman'ın yakalanmadan önceki lüks yaşamını anlattı.

Bücür baron banknotlarla sehpa yapmış

Guzman'ın yakın arkadaşı ve yardımcısı olduğu belirtilen Miguel Angel Martinez, ABD'de 1990'lardaki kokain patlamasıyla El Chapo'nun gösterişli bir hayat tarzına kavuştuğunu, bahçesinde vahşi hayvanların dolaştığı malikaneler satın aldığını söyledi.

Bücür baron banknotlarla sehpa yapmış

ABD'ye toplam 14 milyar dolarlık eroin ve kokain sokmakla suçlanan Guzman, ülkesinde iki kez hapisten kaçtıktan sonra yakalanmıştı. Geçen yıl ABD'ye iade edilen Guzman'ın New York'ta bu ay başlayan davasının dört ay sürmesi bekleniyor. Dünkü duruşmada ifade veren Martinez, "Her sahilde evleri, her eyalette çiftlikleri vardı. Kokain ticaretinden elde edilen paralar bu evlerde saklanıyordu" dedi. Martinez'e göre, Sinaloa karteli sınırın altından kazılan tüneller, gizli bölmeleri olan yakıt tankerleri ve acı biber kutularıyla ABD'ye tonlarca kokain soktu.

Bücür baron banknotlarla sehpa yapmış

Guzman her ay üç özel uçağını gönderip paraları topluyordu ve her uçak 10 milyon dolara kadar nakit taşıyordu. Bu paraların bir kısmı, bavullarla Meksika bankalarına götürülüyor, çalışanlara rüşvet verilerek peso'ya çevriliyordu. Martinez, Guzman'ın Acapulco sahilindeki villasında bir hayvanat bahçesi olduğunu, küçük bir trenle burada yaşayan aslan, kaplan ve panterleri görmeye gittiğini söyledi.

Bücür baron banknotlarla sehpa yapmış

Guzman her ay üç özel uçağını gönderip paraları topluyordu ve her uçak 10 milyon dolara kadar nakit taşıyordu. Bu paraların bir kısmı, bavullarla Meksika bankalarına götürülüyor, çalışanlara rüşvet verilerek peso'ya çevriliyordu.