BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71

Bu yıl hayatınız değişecek.

Bu yıl hayatınız değişecek.

Türk ticaret kanunu, türk borçlar kanunu ve hukuk muhakemeleri kanunu tasarılarının 11-20 ocak 2011 tarihlerinde tbmm genel kurulunda görüşülmesi için iktidar ve muhalefet arasında sağlanan uzlaşmayla, medeni kanun ve türk ceza kanunu'nun ardından son yılların en kapsamlı yasal değişikliği...

Bu yıl hayatınız değişecek.

Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu ve Hukuk Muhakemeleri Kanunu tasarılarının 11-20 Ocak 2011 tarihlerinde TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi için iktidar ve muhalefet arasında sağlanan uzlaşmayla, Medeni Kanun ve Türk Ceza Kanunu'nun ardından son yılların en kapsamlı yasal değişikliği gerçekleştirilecek.

Bu yıl hayatınız değişecek.

Türk Ticaret Kanunu değişiklikleri özellikle ticari yaşamı önemli ölçüde değiştirecek. Türk şirketleri şeffaflaşarak, hem yabancı şirketler açısından, hem de yerli şirketler açısından daha güvenilir partnerler haline gelecekler. Ayrıca TTK'da Paris'ten diplomalı terzi, Christian Dior'un kalfası gibi sıfatlar kullanan terzi, kuaför, dişçi gibi meslek mensuplarına 2 yıla kadar hapis cezası da ilginç maddeler arasında yer alıyor.

Bu yıl hayatınız değişecek.

Yeni Türk Borçlar Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle kirayla ilgili tüm işlemler bu yasaya tabi olacak. Herhangi bir borca kefil olanların başına ne geleceğine ilişkin belirsizlikler giderilecek.

Bu yıl hayatınız değişecek.

Toplam 649 maddeden oluşan Borçlar Kanunu Tasarısı'nın getirdiği bazı önemli düzenlemeler şöyle: KİRAYA ÜFE SINIRI: Kira bedelleri, bir önceki yıldaki üretici fiyat endeksindeki (ÜFE) artışı geçemeyecek. Döviz üzerinden ödenen kira bedelleri beş yılda bir yeniden belirlenecek