BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.502,02

Bu otomobiller yakıtta "çok cimri"

Bu otomobiller yakıtta "çok cimri"

Benzinlilerden bayrağı devralan dizeller, start&stop ile tüketimi iyice aşağı çekiyor. daha da cimri araç arayanlar için hibridler de ön sırada...istanbul gibi trafiğin yoğun olduğu şehirlerdeki dur kalk trafiği, otomotiv üreticilerinin verdiği yakıt tüketimi değerlerini bir hayal haline getirse...

Bu otomobiller yakıtta "çok cimri"

Benzinlilerden bayrağı devralan dizeller, Start&Stop ile tüketimi iyice aşağı çekiyor. Daha da cimri araç arayanlar için hibridler de ön sırada...
İstanbul gibi trafiğin yoğun olduğu şehirlerdeki dur kalk trafiği, otomotiv üreticilerinin verdiği yakıt tüketimi değerlerini bir hayal haline getirse de bu sorunun da üstesinden gelindi. Start&Stop (çalıştır-durdur) sistemi adı verilen ve ülkemizde 3 markanın sunmaya başladığı bu sistem, dizel modellerin yakıt tüketimini bile yüzde 15’e varan oranda aşağı çekiyor.

Bu otomobiller yakıtta "çok cimri"

Bu sistemi Türkiye’de satışa sunan ilk marka Toyota. Marka Yaris’in 1.33 litrelik benzinli seçeneğinde Start&Stop’u sunuyor. Bu sistem sayesinde yakıt tüketimi ortalamada 5.1 litreye kadar düşerek dizellere ciddi bir alternatif haline geliyor.

Bu otomobiller yakıtta "çok cimri"

Volvo, C30 ve S40 modellerinde Start&Stop sistemini sunuyor. 1.6 litrelik dizel motor seçeneğinde sunulan bu sistem, aracın ortalama yakıt tüketimini 4.5 litreden 3.9 litreye indiriyor. Bu aynı zamanda C30 ve S40’ı Türkiye’de satılan en ekonomik dizeller yapıyor.

Bu otomobiller yakıtta "çok cimri"

Aynı şekilde Fiat da Punto Evo’nun hem benzinli hem de dizel seçeneklerinde bu sistemi opsiyonel olarak sunuyor. Dizel modelin 4.5 litrelik tüketimi Start&Stop sistemi ile 4.1 litreye geriliyor.