BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,60
ALTIN 2.492,69
GÜNCEL

Bu nasıl hayvan severlik?

Aydın’ın Didim ilçesinde çekilen ve sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan videoda, ayağı kirlenen köpeğini aracın arkasına bağlanarak yağmurlu havada zorla götürülen bayan tepkilere neden oldu.

Sosyal paylaşım sitesinde paylaşılan videoda, bir köpeğin aracın arkasına bağlanarak götürülmesi hayvan severler tarafından tepkiyle karşıladı.


Aydın’ın Didim ilçesinde çekildiği iddia edilen görüntüde, bir köpeğin yağmurlu havada aracın arkasına bağlanarak koşarak götürülmesi aracı takip eden başka bir sürücü tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Yağmurda ıslanan köpeğin, hızla giden araca yetişebilmek için can havliyle koştuğunu gören hayvan hakları dernekleri de harekete geçti.


AYAĞI KİRLİ DİYE ARACA ALMAMIŞ


Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği (SOHAYKO) Başkanı E.Yasin Yılmaz, yaptığı açıklamada, "SOHAYKO olarak görüntüleri tespit ettiğimiz andan itibaren gerekli yerlere başvurularımızı ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aracın plakasının tespit edilmesi durumunda gerekli başvuruyu Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğüne yapacağız. Bu videodaki bayanı yine bizim gibi hayvan sever bir İngiliz vatandaşları durdurarak, tepkilerini göstermiş. Neden böyle davrandığı sorulunca, acı gerçek ortaya çıkmış. Bayanın ifadesi ‘Yağmurlu havada ayakları çamur olunca arabayı kirletmesin diye böyle yaptım’ olmuş. Bu nasıl bir hayvan severliktir. Bu gün bu köpeğe bu şiddeti uygulayan zihniyetin, yarın başka hayvanlara nasıl davranacağını düşünmek bile istemiyoruz” dedi. 

Sitene Ekle
Etiketler