Bu mezhepte fotoğrafçılık günah
Kanadalı genç fotoğrafçı Kelly Hofer, fotoğrafın günah olduğuna inanan, kendisinin de aralarında büyüdüğü 'Hutterite' mezhebinin insanlarını fotoğrafladı.
Kanadalı genç fotoğrafçı Kelly Hofer, fotoğrafın günah olduğuna inanan, kendisinin de aralarında büyüdüğü 'Hutterite' mezhebinin insanlarını fotoğrafladı. Hıristiyan radikal reform yanlısı olan Anabaptistler'in mezheplerinden Hutterite'lar arasında büyümesine rağmen ilginçtir ki Hofer, mezhepte günah olarak kabul edilen 'fotoğrafçılık'la uğraşıyor.
Hofer, "Bana hep bunun günah ve hoş karşılanmayan bir şey olduğu söylendi" diyor. Bu 'hoş karşılanmayan' meslekten vazgeçemeyen Hofer, yaşadığı köyden ayrılmak zorunda kalmış.
Birçok mezhebin aksine bazı Hutterite'lar sınırlı kapasitede de olsa teknolojiye daha sıcak bakıyor. Her evde kablolu internet bulunuyor ancak bu internet yalnızca çocukların kilometrelerce uzaktaki Hutterite öğretmenleriyle iletişime geçebilmeleri için kullanılıyor. Kameralar da yalnızca iş ve bina inşaatını belgelemek için kullanılabiliyor.
Bu muhafazakar köyde büyüyen Hofer, yaşadığı Manitoba'da 8 yaşından beri farklı işlerle uğraştı; bahçıvan yardımcılığı, ince ahşap işçiliği, elektrik otomotiv mühendis çıraklığı, su jeti operatörlüğü... Bu işleri yaparken nasıl fotoğrafçılığa merak sardığını Hofer da pek anlayamadı.