BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,11
ALTIN 2.326,23
BİLİM - TEKNOLOJİ

Bu karınca robot altı insan gücünde!

Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirile robot karınca 6 insanın çekme gücüne sahip.

17 gram ağırlığındaki altı küçük robot karınca 1.800 kilogram ağırlığındaki bir arabayı çekebilir mi? Stanford Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen MicroTug robotlar 6 insanın çekme gücüne sahipler.


ABD üniversitesinde Biyomimetik uzmanları ve Dexterous Manipülasyon Laboratuvarı tarafından hazırlanan videoda tek bir mikro taşıyıcı robot kendi ağırlığının 2.000 kat fazlasını çekebildiğini gösteriyor.
Laboratuvar çalışanlarından David Christensen yaptığı açıklamada, robotların tasarımında ve çalışma yönteminde, büyük nesneleri taşımak için birlikte çalışan karıncalardan ilham aldıklarını söyledi.



Bu robot karıncalar, Mayıs ayında Stockholm'de düzenlenecek olan Robotik ve Otomasyon Uluslararası Konferansında, Stanford mühendisleri tarafından Microrobot Takımların Büyük Yükler Paylaşım İlkeleri adlı araştırma olarak daha gelişmiş özellikleriyle tanıtılacaklar.
Christensen New York Times’e mikro robotları anlatırken; “biz, tek tek süper güçlü yaratıklar olan ama aynı zamanda bir takım olarak da birlikte çalışabilecek dinamiklere sahip karıncalar gibi hareket edebilen mikro taşıyıcı robotlar oluşturmanın mümkün olduğunu gösterdik.” dedi.


Sitene Ekle
Etiketler