BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.509,19

Bu kadın ne yapıyor?

Bu kadın ne yapıyor?

Sri lanka'da çıkan iç savaşın ardından çok sayıda erkeğin hayatını kaybetmesi ve sakat kalması nedeni ile mayın temizleme görevi kadınlara kaldı. sadece mayınları temizlemekle yetinmeyen korkusuz kadınlar ailelerinin tüm sorumluluklarını üzerlerinde taşıyorlar. 30 yıldan fazla süren savaşta yüz...

Bu kadın ne yapıyor?

Sri Lanka'da çıkan iç savaşın ardından çok sayıda erkeğin hayatını kaybetmesi ve sakat kalması nedeni ile mayın temizleme görevi kadınlara kaldı. Sadece mayınları temizlemekle yetinmeyen korkusuz kadınlar ailelerinin tüm sorumluluklarını üzerlerinde taşıyorlar. 30 yıldan fazla süren savaşta yüz binlerce kişi hayatını kaybederken en az 260 bin ev de yaşanmaz hale geldi. Yaklaşık 300 bin kişinin göç etmesine neden olan bu savaşın arıdndan yeni bir kabus ortaya çıktı... Mayınlar.

Bu kadın ne yapıyor?

Sri Lanka hükümeti, göçmenlerin güvenli yerlerde yaşayabilmeleri için mayınların temizlenemesi gerektiğini belirtti. Kadınlar her alanada olduğu gibi mayın temizleme görevinde de öncü oldular.

Bu kadın ne yapıyor?

Temizlik

Sri Lanka'da pirinç tarlası temizleyen Jalini, 30 yaşlarında... Ancak yaptığı iş pirinç hasatı değil, hasatta kalan mayınları araziden temizlemek.

Bu kadın ne yapıyor?

Yaşam ve geçim

Verimli pirinç arazisi mayınların tespit edilmesiyle değerini yitirdi. Halk pirinç yetiştirmeyi bırakmak zorunda kaldı. Jalini arkadaşlarıyla 12 adet mayın tespit etti fakat arazide daha çok mayın olduğu kanısındalar. Pek çok tarım alanlarında bulunan mayınlar insanların geçim hayatlarını tehtit ediyor.