BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67

Bu hatalar size kilo aldırır

Bu hatalar size kilo aldırır

Farkına varmadan yaptığımız bazı diyet hataları, metabolizmamızı olumsuz etkileyerek kilo almamıza ve kilo vermemizin zorlaşmasına neden olabilmektedir.

Bu hatalar size kilo aldırır

Metabolizmanın yaşa ve cinsiyete göre doğru çalışması, kilo problemlerinin önlenmesinde çok önemlidir. Ancak farkına varmadan yaptığımız bazı diyet hataları, metabolizmamızı olumsuz etkileyerek kilo almamıza ve kilo vermemizin zorlaşmasına neden olabilmektedir. 1- Rafine karbonhidratların tüketimi: Beyaz un, beyaz şeker ve beyaz pirinç gibi basit karbonhidratları tam tahıllarla değiştirmek ve diyet posası açısından zengin olan meyve, sebze ve baklagillerden bol miktarda tüketmek, vücudun yağ yakım hızını ve atıkların atımını artırarak, metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlamaktadır.

Bu hatalar size kilo aldırır

2- Yeterli protein tüketmemek: Proteinler her öğünde az da olsa mutlaka bulunmalıdır. Kas kütlenizi korumak için vücudunuzun proteine ihtiyacı vardır. Eğer hayvansal yağlardan uzak durmaya çalıştığınız için protein tüketiminiz azalıyorsa, kuruyemiş, yağlı tohum ve fasulye gibi vejetaryen seçenekleri tercih edebilirsiniz.

Bu hatalar size kilo aldırır

3- Diyetin demir bakımından yetersiz olması: Demir, kanın kaslara yağ yakımını sağlayacak oksijenin taşımasını sağlayan çok önemli bir mineraldir. Kabuklu deniz ürünleri, yağsız et, baklagiller ve yumurta demirin en iyi kaynaklarıdır. Demir takviyesi almadan veya demir bakımından zengin besin tüketiminizi artırmadan önce kan tahlilleri yaptırılmalı ve demir durumu kontrol edilmelidir. Eğer düşük ise doktorunuz sebebini belirleyip ne yapılması gerektiğine karar verecektir. Çözüm olarak demirden zengin besin tüketimini artırmanızı veya demir takviyesi almanızı önerebilir.

Bu hatalar size kilo aldırır

4- Aşırı alkol tüketimi: Alkol tükettiğinizde, bedeniniz enerji için yağ depolarına ulaşmak yerine yakıt olarak alkolü kullanmakta ve alkol tüketiminizi artırdığınız oranda yağ yakımınız azalmaktadır. Ayrıca alkollü içecekler kaloriden zengindir bu nedenle metabolizmanızı korumak ve kilo vermek için alkollü içeceklerden uzak durulmalıdır.