BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99

Bu hastalık başınıza dert olmasın

Bu hastalık başınıza dert olmasın

Astımeğer yiyecekler devamlı ağıza geri gelip sonra tekrar mideye geri giderse mide asitleri astım veya zatürre gibi ciddi başka rahatsızlıklara sebep olabilir. ancak reflü hastalarının tek sıkıntısı bu da değil çünkü araştırmalara göre reflü tedavisinde kullanılan asit önleyici ilaçların...

Bu hastalık başınıza dert olmasın

ASTIM

Eğer yiyecekler devamlı ağıza geri gelip sonra tekrar mideye geri giderse mide asitleri astım veya zatürre gibi ciddi başka rahatsızlıklara sebep olabilir. Ancak reflü hastalarının tek sıkıntısı bu da değil çünkü araştırmalara göre reflü tedavisinde kullanılan asit önleyici ilaçların bazılarının yan etkileri zatürreye sebep oluyor.

Bu hastalık başınıza dert olmasın

YEMEK BORUSU DARALMASI

Eğer bu midenizden yukarı yiyeceklerin çıkması devam ederse bir süre sonra yemek borunuzda daralma meydana gelecek ve yutma güçlüğü yaşayacaksınız. Hatta kazara iyice çiğnemeden yuttuğunuz lokmalar kelimenin tam anlamıyla boğazınızda kalabilir ve çıkarılması için endoskopiye ihtiyaç duyulabilir. Bunun tedavisi için tekrarlayan operasyonlar geçirmeniz gerekebilir ya da asit önleyici ilaçlar kullanmak zorunda olabilirsiniz

Bu hastalık başınıza dert olmasın

YEMEK BORUSUNDA ÜLSER

Mide asitleri yemek borusunda aşınmaya, ekşimeye veya ülsere sebep olur. Yemek borusu ülserleri de mide ülserlerine göre daha farklıdır ve genellikle bakteri taşır. Bu tür ülser yaşayan insanların tükürdüklerinde kan gelmesi olasıdır ya da koyu kırmızı renkli ve kahverenginde partiküller olabilir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız derhal doktorunuza başvurun ve bu önemli belirtiyi ona anlatın. Bunun tedavisi için de endoskopi yaşamanız gerekebilir.

Bu hastalık başınıza dert olmasın

BOĞAZ VE SES SORUNLARI

En temel reflü belirtisi yanmadır ancak bunu her insan yaşamayabilir. Bu tür insanlarda teşhis yapmak daha zor olabilir. Bu tür vakalara "sessiz reflü" denir. Bu tür insanlarda reflü teşhisini koymak daha zordur çünkü yanma yoktur ama ses kısıklığı, sesde değişiklikler, boğazda ekşime, kronik öksürük şikayetleri vardır.