BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,94
ALTIN 2.429,70

Bu filmlerin başrolü İstanbul

Bu filmlerin başrolü İstanbul

Dünyaya istanbul'u tanıttılarson günlerde “skyfall” adlı yeni james bond filminin çekimlerinin yapıldığı istanbul'da, geçmiş dönemlerde de dünyaca ünlü film çekimleri yapıldı ve ünlü aktörleri ağırladı.osmanlı ve bizans imparatorluklarının yanı sıra önemli medeniyetlerin beşiği olan istanbul...

Bu filmlerin başrolü İstanbul

DÜNYAYA İSTANBUL'U TANITTILAR
Son günlerde “Skyfall” adlı yeni James Bond filminin çekimlerinin yapıldığı İstanbul'da, geçmiş dönemlerde de dünyaca ünlü film çekimleri yapıldı ve ünlü aktörleri ağırladı.

Osmanlı ve Bizans imparatorluklarının yanı sıra önemli medeniyetlerin beşiği olan İstanbul, tarihi ve kültürel birikimiyle sadece turistlerin değil, sinema dünyası için de eşsiz bir görsel zenginlik oluşturuyor.

Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya, Sultanahmet Camisi, Tarihi Kapalı Çarşı, Mısır Çarşısı, Eminönü, Yerebatan Sarnıcı, Beyazıt ve daha birçok tarihi zenginliğiyle dikkatleri çeken kent, sinema yönetmenleri için de önemli bir doğal plato.

Sultan Çoğalan / A.A

Çekimleriyle İstanbul'un tarihi mekanlarını dünya seyircisiyle buluşturan ve kentin tanıtılmasında önemli katkısı olan bazı filmler şöyle:

Bu filmlerin başrolü İstanbul

FROM RUSSIA WITH LOVE / RUSYA'DAN SEVGİLERLE (1963)
James Bond serisinin en sevilen halkalarından biri olan film, soğuk savaşın etkisinin en çok hissedildiği zamanlarda çekilerek, ABD ve Rusya arasındaki muhtemel bir nükleer kriz, filmde konu edilmişti. Başrolünü James Bond karakterini en iyi canlandıran aktör olarak bilinen Sean Connery'nin oynadığı film, Beyazıt, Sulukule, Yerebatan Sarayı gibi İstanbul'un tarihi mekanlarda çekilmişti.

Bu filmlerin başrolü İstanbul

THE WORLD IS NOT ENOUGH / DÜNYA YETMEZ (1998)
Yönetmenliğini Michael Apted'in yaptığı, Pierce Brosnan, Sophie Marceau, Robert Carlyle oynadığı filmde, James Bond, “M”in kişisel isteği üzerine Küba'ya uçar. Amacı, “M”in yakın arkadaşı olan petrol zengini milyarder Sir Robert King'ten çalınan parayı geri getirmektir. Ancak bu görevden dönüşünde, teröristlerin King'in öldürülmesi ve M16 karargahlarının hasar görmesiyle sonuçlanan intikam girişimini durduramaz. King'e borçlu olduğunu düşünen Bond, King'in güzel kızı Elektra'yı dünyaca ünlü terörist Renard'dan koruma görevini kabul eder.

Renard'ın, Elektra'yı kaçırarak babasının petrol borularını kontrol altına almak istediği düşünülmektedir. Ancak olaylar göründüğünden daha farklıdır. Renard, her defasında onlardan bir adım öndedir, Bond'un eski düşmanı Valentin Zukofsky önemli bir şey bilmektedir ve bir de Amerikan nükleer denizaltısı Güney Rusya'da kaybolmuştur. Bond'un, Elektra'yı koruma ve Renard'ı durdurma çabası, içinde İstanbul'un da bulunduğu pek çok farklı mekanda devam eder.

Bu filmlerin başrolü İstanbul

THE ACCIDENTAL SPY / ALTIN YUMRUK İSTANBUL'DA (2001)
Yönetmenliğini Teddy Chan'ın yaptığı, Jackie Chan, Eric Tsang ve Murat Yılmaz'ın oynadığı filmde, Hong Kong'da egzersiz aletleri satan Buck, hayatının monotonluğundan sıkılmıştır. Mağazada şüphelendiği iki adamı takip ederken kendini İstanbul'da maceranın, mafyanın ve olayların ortasında bulur.

Kapalıçarşı'nın çatılarında oradan oraya uçarken İstanbul'a hayran kalan Chan, filmin adına İstanbul'u sonradan ekler. Filmde birçok Türk oyuncu, model ve dublör kullanıldı.