BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Bu da öğretmenlerin zam talebi

Memura toplu sözleşme hakkı getiren yasanın Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından memur sendikaları bir bir zam taleplerini açıklamaya başladı.

Abone ol

Demokrat Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl ilk kez düzenlenecek toplu sözleşmelerde 2012 için Türkiye'nin büyüme oranı kadar zam,, 2013 için ise ''yüzde 20 büyüme oranında'' zam talep ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin dünyanın en çok büyüyen ikinci ekonomisi olduğunu hatırlatan Avcı, bu büyümede eğitimcilerin de büyük emek ve katkısı olduğunu savundu. Avcı, bu nedenle toplu sözleşmelerde gerçekleşen hedef enflasyon oranında zammın yanı sıra büyümeden de pay istediklerini bildirdi. Avcı, bu yıl yapılacak olan toplu sözleşmenin 12 Eylül referandumunun sonucu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Mevcut sendika yasası beklentilerimizi karşılamaktan maalesef uzaktır. İLO sözleşmelerine ve Avrupa Sosyal Şartı'na imza atan Türkiye'ye bu kalitede bir sendika ve toplu sözleşme yasasını yakıştıramıyoruz. Toplumun tüm katmanlarına ve çalışan gruplarına polislere, emeklilere, çiftçilere de sendika hakkı tanınmalıdır. Memurlara toplu sözleşme hakkı yetmez, grev siyaset yapma hakkının da verilmesini istiyoruz.''