BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,22
ALTIN 2.451,19

Bu bebek aslında 24 yaşında inanılmaz ama gerçek

Bu bebek aslında 24 yaşında inanılmaz ama gerçek

Benjamin-Tina Gibson çiftinin dünyaya getirdikleri Emma Wren isimli kız bebek, 1992 yılının ekim ayında dondurulan bir embriyodan dünyaya geldi. Yani aslında bu minik bebek tam 24 yaşında.

Bu bebek aslında 24 yaşında inanılmaz ama gerçek

Teknoloji ve bilim artık öyle bir hal aldı ki olmaz denen şeyi yapar hale geldi. Bilim kurgu filmlerinde rastlayabileceğimiz olaylara artık gerçek hayatta da görebiliyoruz. Örneğin; bu bebek aslında 24 yaşında. Peki nasıl mı? ABD'nin Tennessee eyaletinde 25 Kasım 2017'de doğan Emma Wren isimli kız bebeğin, 24 yıl önce dondurulmuş bir embriyodan dünyaya geldiği açıklandı. Bunun doğumla sonuçlanan en uzun süre dondurulmuş embriyo olduğu belirtildi.

Bu bebek aslında 24 yaşında inanılmaz ama gerçek

Benjamin-Tina Gibson çiftinin dünyaya getirdikleri Emma Wren isimli kız bebek, aslında Ekim 1992'de döllenen ve dondurulan bir embriyodan çıktı. 26 yaşındaki Tina, doğurduğu Emma'nın embriyosu dondurulduğu zaman henüz 1.5 yaşındaydı. Kriyoprezervasyon yöntemiyle dondurulan embriyo, 24 yıl bekletildikten sonra Mart 2017'de Tina'nın rahmine nakledildi. Emma da Tennessee Üniversitesi Preston Tıp Kütüphanesi'nin kayıtlarına 'doğumla sonuçlanan en uzun süre dondurulmuş embriyo' olarak geçti. Ulusal Embriyo Bağış Merkezi (NEDC) Tıbbi Direktörü ve embriyoyu Tina'ya nekleden doktor olan Jeffrey Keenan, ''Gibson ailesinin hikayesi, her çiftin embriyolarını dondurmayı yaşamı tasdik eden bir seçenek olarak değerlendirmesi için açık çağrıdır'' dedi.

Bu bebek aslında 24 yaşında inanılmaz ama gerçek

24 yıl önce embriyonun yapay ortamda döllenmesi ve dondurulmasına karar veren kadınla erkeğin isimleri açıklanmadı. Yani minik bebeğin annesi ve babası aslında başka biri ama bu onun 24 yaşında olduğu gerçeğini asla değiştirmiyor. Doğduğunda ağırlığı 2.9 kilo, boyu 51 santim olan Emma'nın babası Benjamin sevincini ''Çok hoş bir mucize. Onca yıl dondurulduğu düşünüldüğünde gayet mükemmel gözüküyor'' diye ifade etti.

Bu bebek aslında 24 yaşında inanılmaz ama gerçek

Tedavinin ardından sağlıklı bir bebek sahibi olan Gibson çifti, tedavide kullanılacak embriyonun 1992’de dondurulduğu kendilerine söylendiğinde “çok şaşırdıklarını” söyledi. CNN’e konuşan anne Tina Gibson, doğurduğu bebeğin embriyo olarak üretildiği haliyle aynı yıl dünyaya geldiğini hatırlatarak; “ben ve bebeğim iyi bir arkadaş olabilirdik” dedi. Kendisi için dünya rekoru kırıp kırmamanın önemli olmadığını söyleyen anne Gibson, “sadece anne olmak istemiştim, hepsi bu. Emma’nın doğumu bana çok güzel bir Noel hediyesi oldu” şeklinde konuştu.