BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.387,40
GÜNCEL

Bordo Bereliler İdlib'de 'Çok yaşa Türk Askeri' diye karşılandı

Batı illerinden Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne gönderilen 15 tank, Oğulpınar Karakolu ile sınıra örülen duvar arasına konuşlandırıldı. Gece karanlığında namluluları Suriye'yi görecek şekilde yerleştirilen tanklar sevinçle karşılandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin keşif faaliyetleri kapsamında bazı zırhlı araçlar ile özel kuvvetler mensubu askerlerin, dün gece çatışmasızlık bölgesi ilan edilen Suriye’nin İdlib kentine giriş yapması bölgede sevinçle karşılandı.

Astana Anlaşması kapsamında Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib şehrinde oluşturulucak çatışmazlık bölgesine geçiş yapan bir grup Türk askeri, Suriyeliler tarafından sevinçle karşılandı. 8 Ekim'de bordo berelilerin ulaştığı ve gözlem yaptığı bölgeye geçiş yapan tanklar, askeri araç ve iş makinelerini alkışlayarak karşılayan Suriyeliler, 'Çok yaşa Türk askeri' sloganı attı.

ERDOĞAN'I HEPİMİZ SEVİYORUZ

İdlib gerginliği azaltma bölgesindeki Daret İzze ilçesinde halk, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarının intikali sırasında Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisi düzenledi. Ellerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrakları ve "Daret İzze'ye Hoş geldiniz" pankartları taşıyan göstericiler, "Suriye - Türkiye arkadaştır", "Erdoğan'ı hepimiz seviyoruz" , "Halk, sevgili Erdoğan'ı istiyor" sloganları attı. 

TÜRKİYE'NİN GELMESİNDEN MUTLUYUZ

Bir göstericinin "Kardeşlerimiz Türklerin girmesinden dolayı çok mutluyuz. Hoş geldiler. Bu halka her türlü desteği sağlayanlara selam olsun. Erdoğan çok yaşasın çünkü o insanlığı temsil ediyor. Kahrolsun PKK." ifadelerini kullandığı duyuldu.

Sitene Ekle