BIST 12.951
DOLAR 44,48
EURO 51,88
ALTIN 6.764,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bodrum'da facia! Lastik bot battı, çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında, düzensiz göçmenlerin olduğu lastik bot battı. Olayda 18 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, bugün saat 06.00'da Muğla'nın Bodrum ilçesinde görevli sahil güvenlik mobil kıyı gözetleme aracı (DENİZ-481) tarafından içerisinde çok sayıda düzensiz göçmen bulunan süratli bir lastik botun tespit edilmesi üzerine olay yerine bir sahil güvenlik gemisi (TCSG-302) sevk edildi.

Olay yerine intikal eden sahil güvenlik gemisi tarafından yapılan görsel ve sesli ikazlara rağmen yüksek süratle kaçmaya devam eden lastik bot, tüm ihtarlara rağmen durmayarak, ağır hava ve deniz şartları nedeniyle su alarak battı.

Düzensiz göçmenlerin denize düştüğünün bildirilmesi üzerine bölgeye bir sahil güvenlik helikopteri (TCSG-512) ve 3 sahil güvenlik botu (TCSG-31, KB-71, KB-88) daha sevk edildi.

Başlatılan arama kurtarma faaliyetleri sonucu 21 düzensiz göçmen kurtarıldı, 18 düzensiz göçmenin ise cansız bedenine ulaşıldı.

Olayda kayıp durumunun belirlenmesine yönelik çalışmalara ve arama kurtarma faaliyetlerine devam ediliyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Galatasaray'ın milli takım için yaptığı tebrik paylaşımı olay oldu
Foto Galeri Galatasaray'ın milli takım için yaptığı tebrik paylaşımı olay oldu Galeriye Gözat