BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
GÜNCEL

Bize 'Siz cenaze işlerine karışmayın' dediler...

Adana Meydan Doğumevi Hastanesinde 1980-1990 yılları arasında gerçekleşen doğumlarda bebeklerin öldüğü söylenerek başka kişilere verildiğine yönelik iddialar nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Adanada, Meydan Doğumevi Hastanesinde 1980-1990 yılları arasında doğan bebeklerin öldü denilerek ailelerinden gizlice başkalarına satıldığı iddiasıyla çalkalanıyor. Bu arada soruşturma açıldığını duyan bazı aileler de hastaneye gelerek yetkililerle görüşmek istedi.

Hastaneye gelen 45 yaşındaki Zehra Alkaş, hastane çıkışında yaptığı açıklamada, 24 Mart 1984'te iddialara konu hastanede doğum yaptığını ancak görevlilerin yakınlarına bebeğin öldüğünü söylediğini iddia etti.
Bebeğin cenazesinin kendilerine teslim edilmediğini ve öldüğüne dair evrak verilmediğini öne süren Alkaş, şunları söyledi:

"Görevliler kaynanama, 'Çocuğu mu, anneyi mi istiyorsunuz' dediğinde kaynanam da doğal olarak 'Anneyi istiyorum' diyor. Daha sonra kaynanama bebeğin öldüğü söyleniyor. Bunun üzerine kaynanam bebeğin cenazesini istiyor. Onlar da 'Siz cenaze işlerine karışmayın, belediye cenazeyi kaldırıyor. Gelininizin durumu iyi değil, siz onunla ilgilenin.' diyorlar. Ama biz bebeğin hep ölmediğini düşünüyorduk. Ben çocuğumun sağ olduğuna inanıyorum. O dönemde bize öldüğüne dair hiçbir evrak verilmedi. Bu konuyla ilgili adliyeye gidip suç duyurusunda bulunacağım."

Sitene Ekle
Etiketler