BIST 9.524
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.488,17
HABER /  DÜNYA

Bir yıldız daha kaydı

Lösemi tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta yazar Leyla Erbil, son yolculuğuna uğurlandı. <br/> Cenaze törenine katılanlar, ust...

Abone ol

Lösemi tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta yazar Leyla Erbil, son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze törenine katılanlar, usta yazarın ilk hikayelerinden birinin yazılı olduğu kağıttan gemi yaparak tabutunun başına koydu. Lösemi hastası olan usta yazar Leyla Erbil, geçtiğimiz gün hayatını kaybetti. Leyla Erbil için Teşvikiye Cami’nde öğle namazı ardından cenaze töreni düzenlendi. 82 yaşında yaşama gözlerini yuman ünlü yazarı son yolculuğunda sevenleri yalnız bırakmadı. Teşvikiye Cami’ndeki cenaze törenine eşi Mehmet Erbil, kızı Fatoş, gazeteci-yazar Yalvaç Ural ve çok sayıda yakını katıldı. Cenazeye katılanlar, ünlü yazarın ilk eserlerinden birinin yazılı olduğu kağıdı, gemi yaparak tabutunun başına koydu.
Bu anıya ilişkin konuşan yazarın yeğeni Mine Tokgöz, “Bu vapuru getirmiş bazı okurları. Leyla teyzemin çok erken hikayelerinden birisidir bu. Bir vapur öyle giderken boğazda hiç kimse bakmazken bir anda şahlanır, dans etmeye başlar. Odur anlamı” diyerek duygularını paylaştı.
Cenazede konuşan gazeteci- yazar Yalvaç Ural; “Ustalarımızın arkadaşı hem bizim ustamız. Edebiyatımızın en dik duran kadınlarında biri. Ve üstelikte yaşamı boyunca hiçbir şeye yaşamı boyunca ödün vermemiş. Ödüllere girmemiş. Sadece ustaca yazılarını yazmış. O yüzden edebiyatımız için çok büyük bir kayıp. Ve yeri asla doldurulmayacak bir isim. Çok önemli bir yazar. Belik onu bundan sonra çok daha iyi anlayacaklar. Daha da iyi okuyacak insanlar kitaplarını” dedi.
Cenazeye katılan yakınları yazarın fotoğrafı olan tabutun sarılarak gözyaşı döktü. Leyla Erbil’in cenazesi öğle namazını müteakip Teşvikiye Cami’nde kılındıktan sonra Zincirlikuyu mezarlığına defnedildi.
(İHA)