BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.429,35
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Binali Yıldırım'ın vergiyle ilgili sözleri bakın nasıl çarpıtıldı

Seçimlere 4 gün kala Binali Yıldırım İstanbul projelerini, planlarını Ertuğrul Özkök’e anlattı. Bazı medya organları Yıldırım'ın "Alınan vergilerden İstanbul'un payını artırmalıyız” ifadesini çarpıtarak "daha fazla vergi almalıyız" şeklinde verdi.

Abone ol

AK Parti tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Binali Yıldırım, Gazeteci Ertuğrul Özkök'ün sorularını yanıtladı. 

Yıldırım verdiği demeçte İstanbul’la ilgili planlarını, projelerini hayallerini anlattı. Yıldırım İstanbul’u tekrar uluslararası planda bir Londra, bir Paris ile yarışır duruma getirmek için ne yapılabilir sorusuna şu yanıtı verdi: '' İstanbul’u yatırım yapılacak cazip şehirler arasına sokacağım. Bunu da o insanlara sadece yemek yaparak sağlayamazsın. Yatırımcıların beklentilerini karşılamalısın. Yani yatırımcının önüne kırmızı halı sermen gerekirse onu da sermen lazım.” 

İstanbul’un toplanan vergiden aldığı gelir payının artması lazım

''Türkiye’deki vergilerin yüzde 49’unu toplayan İstanbul, bu vergilerden yüzde 10’un altında pay alıyor. İstanbul’un toplanan vergiden aldığı gelir payının artması lazım.”

Yıldırım'ın sözleri nasıl çarpıtıldı?

Binali Yıldırım’ın ''İstanbul’un toplanan vergiden aldığı gelir payının artması lazım’’ sözlerini bazı medya organları çarpıtarak "daha fazla vergi almalıyız" şeklinde verdi.