BIST 9.104
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,15
POLİTİKA

Binali Yıldırım: Terör demeye dilleri varmıyor

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "vahşet ve terör" denilince Avrupalıların aklına İslam'ın geldiğini ancak İslam dışı bir hareket olduğunda buna terör demeye dillerinin varmadığını belirtti.

Yıldırım, "Bu çifte standardın bu dünyaya, insanlığa fayda getirmeyeceğini herkesin bilmesi lazım. Terör karşısında ikircikli tavır almadan herkesin bir duruş sergilemesi lazım." dedi.

Yıldırım, Bayrampaşa'daki bir otelde düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, iş insanları ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. 
Burada konuşan Yıldırım, bugün iki mutluluğun birlikte yaşandığını, bunlardan birinin Çanakkale Zaferi, diğerinin ise Afrin operasyonu yıl dönümleri olduğunu söyledi.

"Fırat Kalkanı'nda ve Afrin'de bunu yaptık"

Türkiye Cumhuriyeti’ne tehdit teşkil eden, vatandaşın can ve güvenliğine musallat olan terör örgütü ister içeride isterse dışarıda olsun üzerine gidilerek bulundukları yerde yok edilmesi gerektiğini aktaran Yıldırım, "Buna hakkımız var. Biz de bunu yaptık. Fırat Kalkanı'nda ve Afrin'de bunu yaptık. Suriyeli kardeşlerimizle bir derdimiz yok. Amacımız, vatandaşımızın huzuru, güveni, can ve mal emniyetini sağlamaktır. Bunu yaptık. Tıpkı, 104 yıl önce Çanakkale'de 7 düvele karşı koyduğumuz gibi. Beka sorununu anlamak isteyenlere 'Çanakkale'ye gidin, şehitliği görün. Orada ecdadımızın bu topraklarda yaşayan, Kürt, Türk, Laz, Arap ve Çerkez'in nasıl işgalcilere karşı göğsünü siper ettiğini, ay yıldızlı bayrağı düşürmemek için o yiğitlerin nasıl toprağa düştüğünü görün. Ondan sonra Türkiye'nin beka meselesi var mı yok mu ona göre karar verin' diyorum." diye konuştu.

Sitene Ekle