BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,11
ALTIN 2.325,82
POLİTİKA

Binali Yıldırım: Esenler'deki otogarı kaldıracağız

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kanal D canlı yayınında projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. "Esenler'deki otogarı kaldıracağız" diyen Yıldırım, "Orası kalkacak, uydu dediğimiz, yeni havaalanına yakın 2 tane, Tuzla'da da 1 tane olmak üzere 3 otogar yapılacak" ifadelerini kullandı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Kanal D canlı yayınında Buket Aydın moderatörlüğünde Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ile Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı.

"İstanbul'da trafikle ilgili ne gibi çözüm önerileriniz var?" sorusu üzerine Yıldırım, İstanbul'da günde 31 milyonun üzerinde yolculuk yapıldığını, bu sayının bazen 33 milyonu bulduğunu, bu sayının 2023'te 37 milyona çıkacağını söyledi.

"ESENLER'DEKİ OTOGARI KALDIRACAĞIZ" Yıldırım, Esenler'deki otogarı kaldıracaklarını anlatarak, "Artık oraya giriş-çıkış zorlaştı. Ciddi anlamda şehir içi trafiğini tıkayan bir hale geldi. Orası kalkacak, uydu dediğimiz, yeni havaalanına yakın 2 tane, Tuzla'da da 1 tane olmak üzere 3 otogar yapılacak. Oralara da raylı sistem, toplu taşıma yaptığımız için nasıl bir havaalanına bir insan gidiyorsa otobüs terminaline de gidebilecek. Birbiriyle entegre bir sistemi gerçekleştireceğiz. Bütün bunların amacı şehir içine yolculuk harici akını, lojistik amaçlı trafiği dışardan şehir merkezine değil, şehrin çeperlerinde tutup oradan içeriye ihtiyaç kadar getirmek." diye konuştu.

Sitene Ekle