BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.492,53
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu dosyalarını görünce ne yaptı?

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım'ın, rakibi Ekrem İmamoğlu aleyhinde kullanılması için getirilen dosyaları geri çevirdiğini iddia etti.

Abone ol

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde kıran kırana geçmesi beklenen büyükşehirlerde, adaylardan atmosferi yumutacak adımlar geliyor. Deniz Zeyrek, "Güzel hareketler bunlar" başlığıyla yayımlanan yazısında AK Parti'nin İstanbul adayı TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın tavrını okurlarına duyurdu.

Ankara'dan Mansur Yavaş'ın rakibi Mehmet Özhaseki aleyhine dosya ve fotoğrafları kullanmayı reddettiğini yazan Zeyrek, benzer bir gelişmenin İstanbul'da yaşandığını belirterek, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"Ekrem İmamoğlu'nun aleyhine olduğu iddiasıyla dosya getirenleri geri çeviren Yıldırım, "Bu tür şeyler bana yakışmaz, temiz siyaset yapmaya devam edeceğiz. Elinizde ciddi bilgi ve belge varsa gideceğiniz yer bellidir, adliyedir" karşılığını vermiş.  İmamoğlu'nun yapıcı tutumu, Yavaş'ın üslubu, Yıldırım'ın tavrı, seçimlerin omurgasını oluşturacak İstanbul ve Ankara'da kampanyaların bir dosya savaşı ile değil vaatlerin ve projelerin anlatılacağı kıran kırana bir yarış ile geçeceği umudunu güçlendiriyor. Türkiye'nin de buna ihtiyacı var."

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamı