BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Bilet satarken ünlü oldu!

Bilet satarken ünlü oldu!

Orada karşılaştığı bir usta aktör onun kaderini değiştirdi. işte piyango bileti satarken hayatı değişen ve önünde şöhret yolu açılan öznur kula'nın öyküsü...

Bilet satarken ünlü oldu!

Orada karşılaştığı bir usta aktör onun kaderini değiştirdi. İşte piyango bileti satarken hayatı değişen ve önünde şöhret yolu açılan Öznur Kula'nın öyküsü...

Bilet satarken ünlü oldu!

Kula; aslında bir oyuncu olmak istiyordu, hayattaki en büyük hayali buydu... Ama 2003'ün Kasım ayında Kuledibi'ndeki Neve Şalom Sinagogu'nda meydana gelen patlama onun hayatını değiştirdi. Datça'da kafe işleten babası iflas edince İstanbul'a taşınıp piyango bileti satmaya başlamışlar. Kula'nın annesi, babası ve kardeşleriyle birlikte oturduğu ev sinagoga çok yakındı. Patlamayı TV'den öğrendi... Evlerinin çöktüğünü de.. O anda dünya da başına yıkıldı. O anı " Bayılıp kalmışım. Ayıldıktan sonra çıplak ayakla dışarı fırlayıp minibüse bindim. Mahalleye geldiğimde kendimde değildim. Oğlumun, annemin, babamın ve kız kardeşlerimin isimlerini haykırdığımı hatırlıyorum" diyerek anlatıyor Kula.

Bilet satarken ünlü oldu!

Sonra devam ediyor: "Benim için konservatuvar hayalleri bitmişti. Eskisi gibi piyango bileti satmaya devam ettim. Bir gece Nevizade'de bilet satarken, Mustafa Alabora'nın öğrencileriyle oturduğu masaya yanaştım. Öğrencilerine "Oedipus'u biliyor musunuz" diye sordu." İşte o soru Öznur Kula'nın hayatındaki dönemeçlerden biri olmuş.. Başlamış Oedipus'u anlatmaya Alabora da ona "Sen yarın okula gel" demiş. Sonuçta Oedipus'un yardımıyla Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin hazırlık sınıfına başlamış Kula.

Bilet satarken ünlü oldu!

Sonra da adını herkese duyuran Takva filminin kadrosuna girmiş. İlk profesyonel işi ise 2000 yılında Gösteri Sanatları Merkezi’nden Esin Işık’ın yönettiği İstanbul’un İki Yakası adlı belgesel olmuş. Belgesel çekildiği dönemde hamileymiş Kula.