BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,08
ALTIN 2.470,85
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Iliç'le coştu

Konyaspor'u evinde ağırlayan Cimbom, ilk haftanın en karlı takımı oldu. Yeni transfer Sasa Iliç'in iki gol attığı maça damgasını vuran isim ise Hasan Şaş oldu.

Abone ol


Gerets'le yeni bir sayfa açan ve iyi bir hazırlık dönemi geçiren Galatasaray, bugün Konya ile oynayacağı maçla Süper Lig'e start verecek. Geçen sezon Hagi gibi kariyerinin başında olan bir hoca, mutevazı bir kadroya rağmen zirve mücadelesi veren ve son anda kaybettiği puanlarla kupayı ezeli rakibine kaptıran sarı-kırmızılı futbolcular bu kez oldukça iddialı.

Maç önceki her iki kulübün yetkilileri maçı kazanacaklarını açıkladılar. Konyaspor yeni oyuncularına güvendiklerini ve geleceğin Milli takım oyuncuları olacaklarını iddia ettiler.

Galatasaray cephesinde Gerets oyuncularına oyunun taktiği konusunda bilgi veriyor. Hakan Şükür ile Necati Ateş'in saha içindeki taktiklerini belirleyen Gerets bu konuda bir kayıp istemediğin oyuncularına anlatıyor.

Galatasaray'lı Ergün Pembe maç öncesi takımda yer almadğı için üzgün olduğunu ve sakatlığının ciddi olduğun bu nedenle buruk bir hava yaşadığını söyledi. Geçen senen ortalarında belinden duyduğu rahatsızlığın çekilmez halle geldiğini söyeyen Ergün, "Bugün sahaya çıkabilirdim ancak idman eksikliği yüzünden sahaya çıkmıyorum ancak beni arakadaşlarım aratmayacak buna inanıyorum. Taraftarların sabırlı olmasını takımı sonuna kadar desteklemesini"söyledi.

Konyaspor hocası Aykut Kocaman "Güzel bir sezon geçirmemiz için her takıma başarılar diliyorum. Konyaspor olarak bu yıl güzel şeyler yapmak için elimizden geldiği zaman mücadele edeceğiz" dedi.

Galatasaray ile Konyaspor'lu oyuncular sahaya çıktı ısınma hareketleri yapıyorlar. Ali Sami Yen'de şu ana kadar boş yer kalmadı. Taraftarlar şu anda mühhiş bir tezahurat yapıyor Galatasaray için.

İki takım şu anda sahaya çıktı. Hakemlerde sahaya geldi. Oyunun başlamasına kısa bir süre kala tezahuratlar sürekli yapılıyor.

Galatasaray'da Ümit Karan bugünkü maçta yedek. İstiklal marşı okunuyor. Ve son hazırlıklar Gözler hakeme çevrildi. Ve karşılaşma başladı.

Galatasaray fırtına gibi oyuna başladı. Sağlı sollu ataklarla rakibini ablukaya alan Galatasaray İliç ile öne geçti. Bu golden hemen sonra bu kez Konyaspor beralerlik için atak düzenledi ama Mondragon zamanında topa çıktı ve bu tehlikeyi önledi.

Mondragon'un oyunu başlamasıyla İliç bir kez daha topu önüne aldı ve Hakan'la topu buluşturmak istedi ancak Konya defansı bunu çabuk sezdi ve araya girdi.

İliç maça fırtına gibi başladı. Bütün toplara zamanında müdahale eden İliç topu rakibinden kolay alıyor.

Konyaspor'da tehlikeli bir atak Zafer Biryol ile gelişti ancak bu topu kale yerine auta yolladı. Konyaspor yediği golden sonra tehlikeli ataklar sergilemeye başladı ve Galatasaray kalesini ablukaya aldı.

Bu ataklardan birinde İliç rakibinden topu aldı ve Necati'ye attı Necati topla ilerledi ve Hakan Şükür'e topu attı cezasahasına giren Hakan düşürüldü ancak maçın hakemi devam kararı verdi.

Galatasaray ikinci golü bulmak için tüm ataklarıyla Konyaspor yarı alanına geldi Altan Orhan Ak Hasan Şaş kakiplerine adeta nefes aldırmıyor. Necati topla buluştu maçın 12. dakikasında ve sert vurdu topa ama kaleci bu topu rahat aldı.

Galatasaray'da Iliç yere düşürülünce maçın hakemi faul düdüğünü çaldı. Galatasaray uzun toplarla gol bulmaya çalışıyor. Şu ana kadar İliç oynadığı oyunla yorumculardan geçer not aldı.

Orhan Ak Konyaspor'lu Levent'e faul yaptığı için ilk sarı kartını gördü maçın 17. dakikasında.

Maçta 19. dakika Oyun temposu biraz daha düşmeye başladı. Necati Ateş biraz daha Hakan Şükür'ün gerisinde oynayarak büyük katkı sağlıyor. Sakatlığı uzun süre yazılan Hasan Şaş bu akşam oynadığı oyunla İliç'ten snora en çok alkış alan oyuncu oldu.

Mondragon'un oyunun başlamasıyla Hakan Şükür topla buluştu ancak El Saka topu kendisinden rahat aldı ve Konyaspor tac atışı kullandı. Kaptırılan Top Necati aldı ve ondan da Altan aldı. Bu kez Galatasaray tac atışı kullandı.

Defans oyuncu Song zaman zaman ileri çıkarak Galatasaray'lı oyuncuları gol pozisyona sokuyor. Song topu aldı cezasahasına girerken yere düşürüldü topun başına gelen Altan topa vurdu Hakan Şükür kafa ile vurdu ancak top az farkla dışarı gitti.

Maçta 26. dakika Tayfun topu aldı cezasahasına girdi ancak maçın hakemi faul düdüğünü çaldı. Konyaspor yavaş yavaş Galatasaray kalesine gelmeye başladı.
Maçın 29 dakikası Zafer Biryol cezahasına kadar girdi ve topa vurmak isterken Song araya girdi ve giden top Mondragon'dan sekti bir kez daha araya giren Song topu dışarı attı ve sakatlandı.

Kullanılan korner atışında Ömer Konyaspor adına topa kafa ile vurdu ve top az farkla dışarı çıktı. Oyundan çıkan Song yeniden oyuna girdi. Konyaspor atağı sürüyor. Ömer sağ kanattan topu götürürken Hasan Şaş kendisinden topu aldı ve İliç'e verdi ondan Altan, ancak maçın hakemi bir kez daha faul düdüğünü çaldı. Konyaspor oyunu yeniden başlattı.

Konyaspor'un kaptırdığı topu Necati aldı ve süratle rakip kaleye koştu ve Hakan Şükür hareketlendi orda ancak Hakan bu topa yetişmedi ve Konyaspor kalecisi topu aldı.

Oyun kale vuruşu ile yeniden başladı bu kez Batista topu aldı ve cezasahasına girdi sert vurdu ancak top yan ağlarda kaldı Maçın 33. dakikasında.

Maçta 34. dakika Necati topu aldı ve rakiplerini bir bir çalımladı ve cezasahasına girer girmet topa vurdu ancak top auta çıktı.

Oyun iyice sertleşmeye başladı. Galatasaray savunmasında Song'dan sonra Tomas'da girdiği bir pozisyonda sakatlandı.Tomas tekrar oyuna devam ediyor.

Hasan Şaş topu aldı ve ısrarla koruyor fakat Hasan topu koruduğu gibi kendisini düşmekten koruyamadı ve hakem faulu verdi.

Hasan Şaş sağ kanattan topu aldı ve iyice içeriye baktı. Hasan'ın ortasında top kaleci Özden'de kaldı.

Karşılaşma iyice gerginleşti. Maçta orta saha oyuncuları kıyasıya bir rekabete içine girdiler. Konyaspor yavaş yavaş bastırmaya başladı.

Karşılaşmada 45. dakikaya gelirken Galatasaray etkili olan taraf. Sarı kırmızıl ekip Altan'la gelmeye çalışırken sarı kırmızılı oyuncu rakibine faul yaptı. Oyuna Konyaspor devam ediyor.

Karşılaşmada 45+2. dakika Altan sağdan gitmeye çalışırken kendisine faul yapıldı. Galatasaray faulu kullandı fakat sonuç çıkmadı.

Hakem Cem Papila düdüğünü çalıyor ve ilk yarı bitiyor.

İkinci yarı için iki takım oyuncuları sahaya çıktı. Gözler hakemde. Ve ikinci yarı başladı Altan topu başlatan oyuncu oldu. Galatasaray ikinci golü bulmak üzere iken Konya kalecisi zamanında çıktı ve topu aldı.

Özden topu aldı Zafer Biryol'a kadar attı. Ancak Song araya girdi ve bu fırsatı Zafer Biryol'a tanımadı. Galatasaray avut atışı ile oyunu yeniden başlattı. Cihan'dan Song'a ondan Tomas'a araya giren Konyalı oyuncu topu taca gönderdi. Kullanılan Tac atışı Hasan Şaş topu aldı bir kez daha top taca çıktı. Bu kez Galatasaray serbest vuruş kazandı Saido kullandı topu Orhan'a kadar giden top Konyalı oyuncu Murat araya girdi Batista'ya kadar topu attı ancak Song araya girdi.

Song topu Necati'ye attı El Saka Necati'ye faul yaptı. Oyun yeniden durdu. Galatasaray net bir gol fırsatı yakaladı. Ancak bunu Altan iyi kullanamadı.
Galatasaray ortaalandan kaptığı topu İliç'e verdi İliç Hasan Şaş'a topu attı hasan Beklemeden Necati'ye toup atarken araya giren Konyalı futbolcu topu ıskaladı sol kanatta bom boş kalan Altan topa gelişine vurdu ve top auta gitti.

Bu posizyondan hemen sonra Galatasaray İliç ile ikinci golünü buldu. Konyaspor topu oyuna sokar sokmaz Hasan Şaş topu aldı ve önündeki İliç'i topla buluşturdu. Mükemmel bir koşu yapan İliç tüm rakiplerini geride bıraktı ve kalecinin üstünden topu ağlara yolladı.

Galatasaray sol kanattan korner atışı kullandı ancak Özden zamınında çıktı ve topu uzaklaştırdı. Ataklarını sıklaştıran Galatasaray bu kez Cihan ile gole yaklaştı ancak top auta çıktı. Zafer Biryol topu aldı ve rakip kaleye doğru gitti. Ancak Song bir kez daha başarılı bir engelleme ile kopu kornere yolladı.

Konyaspor korner arışı kullandı seken top Song topu elle kontrol edince Cem Papila penaltı noktasını gösterdi.

Topun başında Levent vuruş ve top ağlara gitti maçın 61. dakikasında. Galatasaray yeniden oyunu başlattı. Necati'ye faul yapıldı ve sarı kart gördü Zafer Demir. Galatasaya faul atışı ile oyunu yeniden başlattı. Hasan Şaş topun başında Cihan'a pas Cihan'dan pas orta ancak Hakan Şükür durdu ve maçın hakemine kendisine faul yaptığını söyledi. Ancak hakem devam kararı verdi.

Gerets'in hafta arası Hasan Şaş ile ilgili sürekli yaptığı olumlu açıklama Hasan Şaş için büyük motivasyona neden oldu. Hasan maçta şu anadar oynadığı oyun ve paslarla sahada basmadık yer bırakmadı.

Maçın 66. dakikası Konyaspor ilk oyuncu değişikliğini yaptı. El Saka aldığı dopu Galatasaray yarı alanına kadar gönderdi ancak Song topu aldı ve yanındaki Tomas'a gönderdi.

Maçta 70. dakika oynarıken savunma açık vermeye başladı. İşte onlardan birtanesi. Savunma ikiye bir yakalandı bir ara pası am aop Mondragon'da kalıyor.

Karşılaşmada 71. dakika geride kalırken İliç görüntüsünü bozmuyor. Saldırıyor, savaşıyor, yılmıyor.

72. dakikada tribünler bir anda ayağa kalktı. Çünkü Ümit Karan'ı Gerets yanına çağırdı. Ümit ısınıyor.

Ümit Karan karşılaşmanın 73. dakikasında 10 numarayı Necati'nin yerine oyuna girdi. Ümit Karan hemen görev yerine döndü.Tribünler galibiyete kilitlendi. Ümit Karan lehinde tezahüratlar yapıyorlar.

75. Konya ikinci oyuncu değişikliğini Volkan'ı alarak yaptı.

Karşılaşmada 80. dakika oynanırken Galatasaray bir oyuncu daha değiştiriyor. Sarı kırmızılı ekipte kaptan Hakan pazubandını Hasan Şaş'a yerini Hasan Kabze'ye bırakıyor.

81. dakika Altan'ın ara pasında Orhan topu aldı ve ortaladı fakat top kornere gitti. Galatasaray korner kullanıyor.Kullanılan korner Cihan'ın önüne düştü, Cihan bir vole vurdu ve Hasan Kabze topa ayağını uzattı ama top altı pas içinden avuta çıktı.


Karşılaşmada dakikalar 84. dakikayı gösterirken Volkan oyuna girmek için hazırlık yapıyor.

Volkan oyuna giriyor yerine bu maçta döktüren ve iki gol birden atan Sırp yıldız İliç taraftarın alkışları eşliğinde çıkıyor.

Karşılaşmada 90. dakika oynanırken Konyaspor frikik kullanıyor. Yardımcı hakemde maçın üstüne +4 dakika ekledi.

90+1. dakika topun gerisinde Eray. Eray topa vuruyor ve top barajdan dönüyor.Dönen topta top Murat'a geldi. Murat'ın ortası kornere çıktı. Kullanılan kornerden de sonuç çıkmadı.

Karşılaşmada son 2 dakika.

Hasan Şaş topu alıyor önünde uzun bir koridor. Hasan topu götürdü ve orta açtı fakat topu defans çıkardı.

Karşılaşmada 90+4. dakika maç bitmek üzere ve hakem düdüğünü çalıyor ve maç Galatasaray'ın 2-1 üstünlüğüyle son buluyor.

Kaynak:

Ata