BIST 10.471
DOLAR 32,84
EURO 35,22
ALTIN 2.446,21

Beyne iyi gelen yiyecekler

Beyne iyi gelen yiyecekler

İstiridye araştırmalar istiridyenin gençlik iksiri özelliğinden daha çok zekayı geliştirmek için faydalı olduğunu ortaya koyuyor. çünkü istiridye çinko ve demir içeriyor. ayrıca beynin hatırlama kabiliyetini de artırıyor.

Beyne iyi gelen yiyecekler

İSTİRİDYE

Araştırmalar istiridyenin gençlik iksiri özelliğinden daha çok zekayı geliştirmek için faydalı olduğunu ortaya koyuyor. Çünkü istiridye çinko ve demir içeriyor. Ayrıca beynin hatırlama kabiliyetini de artırıyor.

Beyne iyi gelen yiyecekler

TAHIL ÜRÜNLERİ

Bugüne kadar kilo vermeyi denediysen tahılların insan bedeni için önemini bilirsin. Kepekli buğday, içerdiği yüksek folik asit ile kan akışını artırmaya yarar. Tahıllar birçok vitamin ve B6 içerir. Hafıza için de son derece faydalı oldukları kanıtlanmıştır.

Beyne iyi gelen yiyecekler

ÇAY

Sabahları kahveyi unutup çay içmeye alışmanın tam vakti. Sabahları içilen yeşil çay ya da siyah çay ‘katesin’ içerir. Eğer zaman zaman beyninin yorgun olduğunu hissediyorsan beynindeki katesin miktarı azalmış olabilir. Bu durumda çay içerek beynine yardım etmeyi deneyebilirsin. Çay sabahları güne başlamak için kesinlikle doğru bir tercih.

Beyne iyi gelen yiyecekler

YUMURTA

Yaşımız ilerledikçe beynimiz zayıflamaya başlar. Hiç kimse zayıflamış bir beyin istemeyeceğine göre yumurta yiyerek bu durumla mücadele edilebilir. Yumurta yüksek miktarda B12 içerir. B12 ise Alzheimer hastalığının tedavisinde oldukça önemli bir besin maddesidir. Ancak fazla yumurta yemek özellikle kolestrol için zararlı olabilir. Bu durumda gün içersinde 1-2 defa yumurta içeren besinler tüketmek beyin sağlığı için son derece önemli.