BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Bentley Birkin Mulsanne günyüzüne çıktı!

Bentley Birkin Mulsanne günyüzüne çıktı!

Bentley'in özel üretim aracı Birkin Mulsane Limited Edition yüzünü gösterdi.

Bentley Birkin Mulsanne günyüzüne çıktı!

Sınırlı sayıda üretilecek olan Bentley’in yeni modeli “Birkin Mulsanne Limited Edition”, sadece Avrupa’da satışa sunulacak. Centilmen ve vizyoner ‘Bentley Boy’ lakaplı Tim Birkin’den esinlenilen yeni model eşsiz tasarım ayrıntılarına ve üç harika renk spesifikasyonuna sahip.

Bentley Birkin Mulsanne günyüzüne çıktı!

1920′lerde ve 1930′larda Avrupa genelinde birçok yere seyahat ederek yarışlara katılan, ‘Bentley Boy’ lakaplı efsanevi pilot Tim Birkin’den esinlenilen bu yeni model bir dizi eşsiz tasarım ayrıntısını bünyesinde topluyor ve en özgün haliyle İngiliz lüks otomobil konseptinde son noktayı temsil ediyor.

Sadece 22 otomobilden oluşacak sınırlı sayıda üretim üç renk spesifikasyonuyla piyasaya sürülecek: diri ve modern metalik beyaz (Ghost White), daha canlı bir dokunuş için mor (Damson) ve klasik iki tonlu Bentley boya tasarımına modern bir yorum kazandıran açık mavi (Fountain Blue) ile metalik koyu lacivert (Dark Sapphire) renginin sofistike bir kontrastı.

Bentley Birkin Mulsanne günyüzüne çıktı!

Numaralı kapı eşiği çıtaları, orijinal Mulsanne konsept otomobilin jantlarından esinlenilen eşsiz 21 inç jant tasarımı, koltuk başlıklarına nakışlı ve arka koltuk ahşap piknik masalarına yerleştirilmiş çarpıcı 3B ‘Flying B’ logosu; Birkin modellerinin ayırt edici özellikleri. Bunlara ilave olarak, her üç spesifikasyonda da her birisi el yapımı, ayrı ayrı numaralandırılarak otomobillerin içine yerleştirilen ve kişiselleştirilmiş birer bagaj seti de bulunuyor.

Sınırlı Sayıda üretilecek Birkin Limited Edition’da kullanılacak malzemeler, Mulsanne’nın çok geniş opsiyonlar listesinden seçilmiş olup, Mulliner Sürüş Spesifikasyonu ve Sürüş Dinamikleri Kontrol Sistemi üzerindeki eşsiz “Spor” ayarı sayesinde çok hoş bir otomobil deneyimi sağlıyor. Koltuk ve otomobil panellerine ince bir işçilikle eklenen baklava şeklindeki kapitone deseni, girintili deri tavan döşemesi ve iç metal aksamın “tırtıklı” ayrıntılarıyla tamamlanarak kabinde, modern ve dokunma hissi uyandıran bir son işçilik yaratıyor.

Bentley Birkin Mulsanne günyüzüne çıktı!

Arka koltuk multimedia donanımı, Birkin Mulsanne’ın geniş kabininin arkasında yolculuk edeceklere hareket halindeyken çalışabilecekleri ve rahat edebilecekleri lüks ve konforlu bir mekân sunuyor. Her bir otomobilin koltuk başlıklarının arkasında zarif bir şekilde yerleştirilmiş ikiz 8 inç LCD ekran, bir DVD oynatıcı, bir Wi-Fi erişim alanı, Naim for Bentley birinci sınıf ses sistemi ve el yapımı sağlam ahşap arka masalara entegre iPad’ler bulunuyor.

Sınırlı sayıda üretilecek bu Mulsanne’ın esin perisi olan Henry Ralph Stanley ‘Tim’ Birkin, hem bir yarış efsanesi hem de zamanının mütevazı bir stil ikonu olarak görülüyor ve centilmen İngiliz yarışçı imajını simgeliyordu.