BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
SPOR

Belhanda şov yaptı: Dev maçta Aslan güldü!

Süper Lig'de lider Başakşehir'in puan kaybettiği 21. haftadaki dev maçta Galatasaray evinde Trabzonspor'u 3-1 yendi. Cimbom'un golleri; Diagne (penaltı) ve Belhanda'dan (2) geldi. Bu sonucun ardından şampiyonluk yarışında kritik bir maçı geride bırakan sarı-kırmızılılar 39 puana yükseldi.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, Trabzonspor'u 3-1 yenmeyi başardı.

Mbaye Diagne, sarı-kırmızılılarında 21. dakikada bulduğu penaltıyı gole çevirerek ilk maçında fileleri havalandırdı. Hugo Rodallega 30. dakikadaki şık golüyle skoru eşitlerken, maçın yıldızı Younes Belhanda 45. dakikada skoru 2-1'e getirdi. Faslı yıldız 51. dakikada tekrar sahneye çıkarak fileleri buldu ve skor 3-1 oldu.

45 puanlı lider Başakşehir'in puan kaybettiği haftada; kritik bir maçı geride bırakan Galatasaray 39 puana yükseldi. Evinde 30 maçtır kaybetmeyen Galatasaray'ın lider ile arasındaki puan farkı da 6'ya düşmüş oldu. Zirve yolunda yara alan Trabzonspor ise 33 puanda kaldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

3'üncü dakikada Belhanda ceza sahasına doğru hareketlenen Diagne'ye havadan pasını aktardı. Topu kontrol eden Diagne, ceza sahasına girdikten sonra vuruşunu yaptı, top yandan auta gitti.

Terim'den olay gönderme! 'Hakemler de insan'

5'inci dakikada Feghouli orta sahada rakibinden sıyrıldı ve pasını Diagne'ye verdi. Diagne bekletmeden topu Onyekuru'ya gönderirken, Onyekuru istediği vuruşu yapamadı ve top dışarı çıktı.

18'inci dakikada Galatasaray penaltı kazandı. N'Diaye'nin pasıyla ceza sahasına giren Onyekuru, kaleci Arda Akbulut'un müdahalesiyle yer kalırken, hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi.

21'inci dakikada topun başına geçen Diagne, topu ağlara gönderdi: 1-0.

30'uncu dakikada Nagatomo sol kanattan ceza sahası içerisine ortaladı, Diagne'nin zayıf vuruşu kaleci Arda Akbulut'ta kaldı. Bu pozisyonun devamında Nwakaeme'nin pasında topla buluşan Rodallega'nın rakibinden sıyrılarak yaptığı vuruş ağları sarstı: 1-1.

36'ncı dakikada Nagatomo'nun sol kanattan bir kez daha içeri yolladığı pozisyonda Diagne'nin kafa vuruşu direğin hemen yanından auta gitti.

45'inci dakikada Galatasaray bir kez daha öne geçti. Sol kanatta Nagatomo ile paslaşan Belhanda, ceza sahası yayına doğru sokularak vuruşunu yaptı, Hüseyin Türkmen'e çarpan top kaleci Arda Akbulut'u şaşırtarak ağlarla buluştu: 2-1.

45+3'üncü dakikada Yusuf Yazıcı'nın kullandığı serbest vuruşta altıpasta topa vuran Nwakaeme, meşin yuvarlağı üstten auta yolladı.

51'inci dakikada Galatasaray farkı 2'ye çıkarttı. Feghouli ile duvar pası yapan Belhanda, ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ve direğe çarpan top ağlara gitti: 3-1.

57'nci dakikada Yusuf Yazıcı'nın kullandığı köşe vuruşunda Rodallega'nın kafa vuruşunu Muslera parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

62'nci dakikada Feghouli, Diagne'nin pasıyla sağ kanattan kaçtı ve topla buluştuktan sonra pasını N'Diaye'ye aktardı. N'Diaye pasını Onyekuru'ya verirken, Onyekuru'nun vuruşu kaleci Arda Akbulut'tan sekti. Seken top yeniden N'Diaye'nin önünde kalırken, bu oyuncunun vuruşunu savunma çıkarttı.

GALATASARAY: 3 - 1 :TRABZONSPOR

STAT: Türk Telekom
HAKEMLER: Ümit Öztürk, Kerem Ersoy, Osman Gökhan Bilir

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Marcao, Luyindama, Nagatomo, Donk, N'Diaye (Dk. 85 Selçuk İnan), Feghouli (Dk. 83 Yunus Akgün), Belhanda (Dk. 89 Emre Akbaba), Onyekuru, Diagne

TRABZONSPOR: Arda Akbulut, Kamil Ahmet Çörekçi, Hüseyin Türkmen, Hosseini (Dk. 46 Abdulkadir Parmak), Amiri, Yusuf Yazıcı, Toure, Abdülkadir Ömür, Ekuban, Nwakaeme, Rodallega

GOLLER: Dk.21(P) Diagne, Dk.45-51 Belhanda (Galatasaray) - Dk.30 Rodallega (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Diagne, Donk, Belhanda, Linnes (Galatasaray) - Arda Akbulut (Trabzonspor)

Sitene Ekle