BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.409,12
GÜNCEL

Bekir Bozdağ'dan dikkat çeken 'Kandil operasyonu' açıklaması!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, katıldığı televizyon programında 'Kandil operasyonu' için önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Habertürk televizyonunda katıldığı programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bozdağ, olası Kandil operasyonu için, 'Bizim polisimiz seçim var, bir duralım diye terörle mücadele etmeyecek mi? TSK geçmişte de operasyonlar yaptı, bundan sonra da ihtiyaç duydukça karadan ve havadan bu operasyonlar devam edecektir.' dedi. 

İşte Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları; 

KANDİL'E OPERASYON SİNYALİ: Türkiye, PKK terörü ile etkin ve kararlı bir mücadele yürütüyor. Terörle mücadelenin vakti zamanı olmaz. 365 gün yürütmemiz gerekiyor bu mücadeleyi. Taarruz politikası, terörü ininde vurma politikası terör örgütünün belini kırdı. Bugün itibarıyla terör örgütü planlı terör eylemi yapabilme kabiliyetini kaybetmiştir. Her yerde terörle başarılı bir mücadele yapıldı.

SEÇİMDEN ÖNCE OPERASYON OLACAK MI? Şu anda Kuzey Irak'ta operasyonlar bugün başlamadı, uzunca bir zamandır orada birliklerimiz var, operasyonlar devam ediyor. Kandil terörün yuvası. TSK geçmişte de Kandil'e geniş kapsamlı harekatlar yaptı. Bundan sonra da ihtiyaç duydukça havadan, gerektiğinde karadan bu operasyonlar devam edecektir. Biz bunu çok net söylüyoruz. Biz bunu seçimden önce yapılır mı yapılmaz mı, eylem yapacaksa, o zaman bizim polisimiz seçim var, bir duralım diye terörle mücadele etmeyecek mi?

MÜNBİÇ MUTABAKATI: Bölgede Türkiye'nin beklediği adımlar atılmazsa Türkiye kendi göbeğini keseceğini Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı harekatları ile çok net gösterdi. Ya bunu yapacaksınız ya da biz yapacağız diyoruz.

Sitene Ekle