BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Bedelli askerlik seçimden önce çıkacak mı? Başbakan açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım'ın seçimden önce bedelli bekleyenlere bir haberi var: "Seçimden önce olmaz, gerçekçi olmak lazım..." Muharrem İnce'nin köprü eleştirileri için de "Gelsin nasıl köprü yapılır yanımızda biraz kurs alsın" dedi.

Abone ol

BAŞBAKAN Binali Yıldırım'ın 24 Haziran seçimleri öncesinde bedelli askerlikle ilgili yaptığı açıklamalar bedelli bekleyenlerin umutlarını artırdı. "Seçimden önce bedelli askerlik çıkar mı acaba" beklentisi içine giren milyonlarca gence Başbakan binali Yıldırım'dan yeni haber var: "Bedelli seçimden önce çıkmaz dürüst olmak lazım” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, Kars mitingi sonrası İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'ın sorularını cevapladı. İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın gündeme ilişkin sorulara verdiği cevaplar... 

SEÇİMDEN ÖNCE BEDELLİ ASKERLİK ÇIKMAZ

- Bedelli askerlikle ilgili konuşunca sosyal medyada çok konuşuldunuz. Bedelli askerlik seçim öncesi çıkacak mı?..
- Çıkmaz… Dürüst olmak lazım…

- Bedelliyi seçim vaadine dönüştürdüler eleştirileri var…
- Onu diyenler de olabilir ama. Benim başından beri söylediğim şey şu:
5 milyonun üzerinde askerlik çağında gencimiz var… Bunlar diyor ki ‘bizi askere alın’… Biz de diyoruz ki ‘kusura bakmayın biz alamayız, biz ancak 350 bin kişi alırız.' 15 senede ancak biter… Arkadan gelenleri de saymıyorum… Bu gençlerimizin bir kabahati var mı?.. 'Askerlik yapayım' diyor almıyoruz, ‘Bırak yakamı hayatımı idame edeyim, planlarımı yapayım, ev yuva kurayım, iş kurayım iş hayatına atılayım geleceğimi planlayayım’ diyor… Ama yapamıyor. Bunu çözmek bizim görevimiz.

ÜLKENİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ BEDELLİ DEĞİL TABİİ

- O zaman biraz sabır diyorsunuz yani…
- Şöyle; Bu iş artık sürdürülebilir olmaktan da çıktı. Buna köklü bir çözüm getirmemiz lazım. Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyacı belli. Zaten bu ihtiyacı da özellikle 15 Temmuz’dan sonra profesyonel orduya geçerek temin ettik. Şu anda TSK’da operasyona silah altındaki erler katılmıyor Hadi Bey.. Profesyoneller askerlik görevini meslek olarak seçenler katılıyor. O sebeple de TSK’da bir zafiyet yaşanması söz konusu olmaz. O planlama da yapılır ve bu işin mutlaka kısa sürede öncelikli olarak ele alınacak ve çözülecek. Ancak elbette birinci önceliğimiz bedelli değil. Seçimden sonra Türk Silahlı Kuvvetleriyle de görüşülüp askerlikteki bu yığılmanın nasıl çözüleceğini görüşürüz.

ALLAH BUNLARIN İYİLİĞİNİ VERSİN...

-Muhalefet Fenerbahçe sendromu bekliyor… Ali Koç büyük bir farkla başkanlığa seçilince muhalefet de 24 Haziran’da fark atmayı hedefliyor.
- Nasıl olacak o?.. Buyursun atsınlar bakalım… Yani bunu ciddi ciddi ciddi mi söylüyorlar?..

- Evet ciddi ciddi söylüyorlar…
- Allah bunların iyiliğini versin ne diyeyim yani… Bunların dünyadan da, ülkenin gerçeklerinden de haberleri yok… Ali Koç başka bir iş, bu başka bir iş… O seçimini yaptı işini tamamladı. 24 Haziran’da da bizim seçimimiz var. Millet herkesin boyunun ölçüsünü alacak… Bizim seçim sonuçlarıyla ilgili en ufak bir tereddüdümüz yok… İnşallah Cumhurbaşkanımızı da ilk turda seçeceğiz, yüksek bir oranla da partimizi Meclis’e taşıyacağız…

İNCE ADAY OLUNCA BİLE ESİP GÜRLEMEYE BAŞLADI
- Muharrem İnce meydanlarda zaman zaman çok sert mesajlar veriyor ve konuşmalar ‘Çakma Tayyip Erdoğan’ı oynuyor’ şeklinde değerlendiriliyor. Muharrem İnce gerçekten "Çakma Tayyip Erdoğan"ı mı oynuyor?..
- Muharrem İnce cumhurbaşkanı adayı olunca bile esip gürlemesi için yetti.

- Niye öyle söylüyorsunuz?.
- Apoletlerini sökerim, onu böyle yaparım, asarım keserim… Tayyip Erdoğan’a ‘tek adam’ diyenin dediklerine bakın siz. Tayyip Bey kadar demokrat olsalar keşke.Bir yandan parlamenter sisteme döneceğim diyorsun ama parlamenter sistemde cumhurbaşkanının temsili bir görevi vardır, icrai görevi yoktur. Onun için de programı Muharrem İnce açıklamadı Kılıçdaroğlu açıkladı, o sahiplendi…

İNCE'NİN ŞANSI ÇOK DÜŞÜK CHP'NİN OYLARINI 2 PUAN ARTIRIR
- Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında bir kriz var mı efendim…
- Ben aralarında bir kriz olup olmadığını bilemem. Kriz açısından da bakmıyorum ben. İlişkiyi ortaya koymak bakımından söylüyorum. Ortada ciddi bir tezat var. 6 ayda parlamenter sisteme döneceğim diyorsun. Sonra bu vaatler hoşuna gitti atıyor esiyor gürlüyor… İki yıla çıkardı parlamenter sisteme dönüş için süreyi… Sonrası ne olur Allah bilir… Ama Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı olma şansı çok sınırlı çok düşük… Sadece CHP’nin oylarını bir iki puan artırabilir.

MUHARREM İNCE'NİNKİ SAĞLIKLI BİR RUH HALİ DEĞİL...

- Peki şimdiden medyayı dizayn etmeye çalışması, gazetecilere ‘kaşar gazeteci’ demesi...
- Dervişin fikri neyse zikri de odur derler. Şuur altındaki gerçek düşüncesini dışa vurmasıdır. Özgürlükçü demokrat duruşunun sözde olduğu özünde daha radikal, daha katı bir duruşa sahip olduğunu gösterir. Bu sağlıklı bir ruh hali değil. Sağlıklı bir durum değil daha doğrusu…

GELSİN YANIMIZDA BİRAZ KÖPRÜ NASIL YAPILIR KURSU ALSIN...

- Muharrem İnce köprülere karşı değilmiş, nasıl yapıldığını soruyormuş
- Nasıl yapıldığını merak ediyorsa gelsin yanımıza biraz kurs alsın. Bizim ömrümüz bu işlerle geçti.. Konuları büyük bir mugalata ile algı oluşturmaya çalışıyor. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü devlet halkına borçlanarak yaptı ve yıllarca o köprünün borcunu bütün vatandaşlar ödedi. Biz Yavuz Sultan selim Köprüsü’nü yap-işlet-devret ile yaptırdık.  Yapım dahil 11 sene.. 3 sene yapımı çık 8 sene işletecek bize geri verecek. Bu arada köprüyü kullananlardan da ücret alıyor. Birinde kullananlar veriyor diğerinde bütün millet veriyor bedeli. Olay bu kadar basit… Üstelik de 8 sene sonra köprü elimizde… İster bedava yaparız ister paralı yaparız. Cebimizden para mı çıktı? Yok.. Nasıl çıkıyor? Geçen trafik bizim söz verdiğimiz sayıya ulaşmaz ise farkı veriyoruz. Hepsi bu…

EMEKLİYE 1000 LİRA İKRAMİYE ÜZERİNDEN YALANLAR...

- “Emekliye Başbakan 1000 lira vereceğiz dedi ama emekliye kötü haber…” şeklinde haberler var. Ne diyorsunuz?..
- Allah ıslah etsin. Emekliye 1000 lira veriyoruz. Emekli vefat etmiş ise varisleri var. Eşi sağ ise yüzde 25’ini eşine veriyorsun geri kalanını çocuklarına veriyorsun. Maaş da böyle dağıtılıyor. İkramiye de aynı şekilde. Yine 100 lira veriliyor ama hak sahipleri birden fazla olduğu için miras hukukuna göre dağıtılıyor. Olay bu kadar basit… Bu yalın gerçeği bile çarpıtmak ne demek? Bu gazetecilik demek mi bu halkı bilgilendirmek demek mi? Bunun hiçbir suçu cezası olmayacak mı?

CHP İLE HDP BİRBİRLERİYLE EL ALTINDAN PASLAŞIYOR...

- CHP ile HDP arasında görünmez bir işbirliği olduğu iddia ediliyor. Kars’ta Muharrem İnce’ye HDP büyük destek vermiş meydanda…
- Buna hiç şaşırmadım. Bunlar el altından birbirlerine paylaşıyorlar. Bazı yerde HDP CHP’ye destek, bazı yerde de CHP HDP’ye destek veriyor. Bize de gelen bilgiler var. Bu çok vahim bir şey. Türkiye Cumhuriyetinin bekasını savunduğunu iddia eden bir partinin terörün güdümünde emrinde olan bir partiyle vahim bir işbirliğine girmesi ülke adına çok kötü bir şey. Terörle mücadele adına kötü bir şey. Zaten HDP’li bir isim de (Ahmet Şık) İkinci tur olursa biz CHP’ye destek veririz diye… Bu sahada fiili bir durum olarak devam ediyordu da yavaş yavaş niyetleri de açığa çıkıyor.

- Başarılı olurlar mı?..
- Bu millet teröre geçit vermez. Bu millet bölücülüğe geçit vermez. CHP’nin devlet millet üniter yapı hassasiyeti olan geleneksel seçmeni bu işi hoş karşılamaz.