BIST 10.388
DOLAR 32,30
EURO 35,10
ALTIN 2.409,25

Bebeklerin ciltlerini bekleyen tehlike!

Bebeklerin ciltlerini bekleyen tehlike!

Anne karnında koruma altında olan bebeklerin cildi, doğum sonrası savunmasız kalır. birden bire bebeğin cildini saran soğuk hava katmanı, ciltte beklenmedik reaksiyonlara neden olur. dermatoloji uzmanı dr. gökhan okan, bebek cildini bekleyen tehlikeleri bebeğim ve biz dergisine...

Bebeklerin ciltlerini bekleyen tehlike!

Anne karnında koruma altında olan bebeklerin cildi, doğum sonrası savunmasız kalır. Birden bire bebeğin cildini saran soğuk hava katmanı, ciltte beklenmedik reaksiyonlara neden olur. Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan, bebek cildini bekleyen tehlikeleri Bebeğim ve Biz dergisine anlattı...

Bebeklerin ciltlerini bekleyen tehlike!

CİLT SOYULMASI

1- Bebeğin ana rahmindeyken üzerini örten koruyucu tabakanın doğum sonrası dökülerek atılmasından kaynaklanan bir durumdur. Doğum sonrası birkaç haftada ortadan kalkar. Tedavide bebeği hafifçe tahriş etmeden yıkamak ve banyo sonrası nemlendirmek etkilidir.

Bebeklerin ciltlerini bekleyen tehlike!

CİLT KURULUĞU

2- Yağ hücrelerinin yağ salgısını az üretmesi, ciltte oluşan kuruluğun ana nedenidir. Zaman içinde yağ salgısının artmasıyla kuruluk ortadan kalkabileceği gibi, devam ettiğinde egzama gelişimine de zemin hazırlayabilir. Kuruluk, dış etmenlerden çok etkilenir. Kıyafetlerin yüzde 100 pamuklu olmasına dikkat edilmelidir. Kıyafetler az deterjanla, bol durulama suyuyla yıkanmalıdır. Yanlış deterjan kullanımı; alerjik reaksiyonların gelişmesine neden olur.

Bebeklerin ciltlerini bekleyen tehlike!

SİVİLCE GİBİ İSİLİK

3- Bebeklerin ter bezleri yetişkinlere göre farklıdır. Ter kanalları daha az çalıştığı için yoğun sıcaklık ile nem, sıkıntılı isiliklere neden olur. En sık yüz, boyun ve gövdede görülen isilik, küçük sivilce başı gibi kabarıklıklar şeklinde belirir. Bu soruna karşı bebeğe sık sık duş aldırmak, kalın giydirmemek, terletmemek ve serin ortamlarda bulundurmamak gerekir.