BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53

Beatles ile tam 50 yıl

Beatles ile tam 50 yıl

Beatles üyeleri john lennon, paul mccartney, george harrison, ringo starr'dan oluşan ingiliz rock efsanesi.5 ekim 1962'de the beatles'ın ilk kaydı "love me do" çıktı. listelerde 17'nci sırada kaldı ama olsun, artık bir kere beatles çılgınlığı başlamıştı. işte bu yüzden, o günden beri günümüzde...

Beatles ile tam 50 yıl

Beatles üyeleri John Lennon, Paul McCartney, George Harrison, Ringo Starr'dan oluşan İngiliz Rock efsanesi.
5 Ekim 1962'de The Beatles'ın ilk kaydı "Love Me Do" çıktı. Listelerde 17'nci sırada kaldı ama olsun, artık bir kere Beatles çılgınlığı başlamıştı. İşte bu yüzden, o günden beri günümüzde hala albümleri dinleniyor, 50. yıllarının şerefine bugün insanlar sokaklarda dans ediyor, şarkıları sevenleri tarafından her fırsatta çalınıyor, dinleniyor.

Beatles ile tam 50 yıl

İngiliz grubun, ana vatanında insanlar grup üyeleri gibi giyiniyor, onların şarkılarını çalıp söylüyorlar. Bugün İngiltere için müzik adına büyük bir gün. Beatlemania denilen bu çılgınlık nasıl başladı, nasıl tırmandı, nasıl efsane oldu?

Beatles ile tam 50 yıl

Beatles ilk single'ı "Love Me Do"'yu 1962'de çıkardı ve listelerde 17. sıraya yükseldi. İkinci single Please, Please Me ise 2.liğe kadar çıktı. İlk albüm Please Please Me Mart 1963'te çıktı. From Me To You single'ı ise Beatles'ın ilk bir numara hiti olmuştu.
2 Şubat 1963'te grup ilk turnesine çıktı. Dört haftalık şovda, turneye çıktığı isimler arasında en küçüğü The Beatles olsa da turne sonunda herkesten rol çalmışlardı. Üç hafta süren ikinci turnede grup iki Amerikan şarkıcıyla sahneyi paylaşmış ve ilk kez Amerikalı şarkıcılardan daha ilgi çeken ilk İngiliz grubu olmuştu. 1963 sonuna dek iki turne yapan Beatles'ın ünlü logosu da bu dönemde hazırlandı.

Beatles ile tam 50 yıl

1963 sonlarında Beatles'ın önceki single'ları ve yeni şarkıları She Loves You, Amerika'da yayınlandı.Ancak Epstein'ın isteği ile I Want to Hold Your Hand şarkısının üzerinde yoğunlaşıldı ve klibi tüm Amerika'da gösterilmeye başlandı. Radyolar bu şarkıyı çalmaya başladılar ve on gün içinde bir milyon kopya satmayı başardı. Beatles, Amerika'da televizyon programlarına da çıkmaya başladı.
Grup Amerika'ya ilk geldiklerinde havaalanında 3000'e yakın dinleyici bekliyordu. Amerka'daki ilk canlı programa George Harrison hastalığı yüzünden çıkamamıştı. Beatles'ın ilk canlı programını Amerika'da yaklaşık 74 milyon kişi izledi. Beatles'ın ilk albümleri birkaç değişiklikle Introducing... The Beatles ve Meet The Beatles! olarak yayınlandı. 1964'te A Hard Day's Night adlı ilk Beatles filmi yayınlandı. Beatles üyelerinin oynadığı bu komedi filmi iki Oscar adaylığı kazandı ve film şarkıları aynı isimli albümde yayınlandı. Grup 1964'te ikinci Amerika turnesine çıktı. Her konsere 10-20 bin kişi katıldı ve Beatles bilet satışlarında bir milyon dolar kazandı.
1965'te de ikinci film Help! yayınlandı. Bu filmin de şarkıları aynı isimli albümde yayınlandı.