BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

BDP'li Kaplan'ın iddiası kızdıracak!

BDP'li Kaplan, İçişleri Bakanı Şahin'in BDP'yi muhattap almayacağız açıklamasına ilginç bir iddiayla karşılık verdi

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Terörle mücadele konusunda hükümetin gideceği muhalefet partileri arasında BDP'nin olmayacağı" açıklaması üzerine ilginç bir iddiada bulundu.

Yaşar Büyükanıt'ın Genelkurmay Başkanlığı döneminde hazırlandığı iddia edilen ve Ergenekon davaları çerçevesinde yargılaması süren, "Destek Eylem Planı"nı hatırlatan Kaplan, Ergenekoncuların planını bugün hükümetin uyguladığını ileri sürdü.

DTP'nin kapatılmadan önce yargıya taşıdığı belgede DTP'yle ilgili "Meclis'e girmesi demokrasi için talihsizlik" deniyor, ordu tarafından "terörist" olarak görüldüklerinin, muhatap kabul edilmeyeceklerinin açıklanması, DTP'nin Kandil'le AB arasındaki sıkışmasını sağlamak, PKK'nin eylemlerinin bölgeye yatırımı engellediği ve halka zarar verdiği mesajını yaymak, ordunun "imaj tazelemesinde" PKK ve DTP'nin alenen üzerine gidilmesi gibi amaçlar yer alıyordu.

ERGENEKONCULARIN İSTEĞİNİ HÜKÜMET YERİNE GETİRİYOR

İşte Kaplan bu belgenin yürürlükte olduğunu belirterek Bakan Şahin'in açıklamasının bunu kanıtladığını ileri sürdü. Kaplan şunları söyledi:

"Başbakan Erdoğan ile Genelkurmay eski Başkanı Yaşar Büyükanıt arasındaki Dolmabahçe konsepti sürüyor. Hükümet ve asker uzlaştı. Geçmiş dönemdeki konsepte devam. Bugün yargı süreci işleyen Bilgi Destek Planı hala uygulamada. Ergenekon çetelerinin, Balyozcuların isteğini hükümet yerine getiriyor. O belgelerde de DTP'nin yok sayılması, terör örgütünün siyasi kanadı olarak görülmesi ve bu şekilde muhattap alınmaması gibi planlar vardı. BDP'yi bugün muhattap almıyorum demek o planın ta kendisi demektir. AKP Ergenekoncuların yerine geçerek o planların fiili uygulamasını yapar duruma geldi. O zaman DTP vardı, şimdi ise BDP için aynı süreç işletiliyor. AKP birebir aynı planın uygulamasını yapıyor."

GAFLETTEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL

Milli iradeye saygıyı dillerine dolayanların üç milyon seçmenin iradesini hiçe saydıklarını savunan Kaplan, "Ayrımcılık yaparak, dışlayarak sürekli askeri, siyasi operasyonlar yaparak ülkeye barış getirileceğini sanmak gafletten başka bir şey değil. Diyalog uzlaşıdan kaçanların geçmişte uygulanan yöntemlere dönenlerin kazanacağı birşey yok. Bu yaklaşım 30 yıldır süren kavgayı çözmez. Türkiye bundan kazanmaz, 30 yıl daha kaybeder" eleştirisi getirdi.