BIST 9.104
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,15
GÜNCEL

Bayrağı öpüp karşısında selam durdu

Sivas'ın Zara ilçesinde 80 yaşındaki zihinsel engelli adamın bir dükkanın önünde asılı Türk bayrağını öptükten sonra karşısında selam durması, iş yerinin güvenlik kamerasınca kaydedildi

Sivas'ın Zara ilçesinde akli dengesi yerinde olmayan 80 yaşındaki Yüksel Meral'in, bir dükkanın önünde asılı Türk bayrağını öpmesi ve ardından bayrağın karşısında bir süre selam durması, iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kamera kayıtlarında, Kızılırmak Mahallesi'nde Muhammed Kaya'ya ait iş yerinin önüne gelen Meral'in, dükkanın önünde asılı Türk bayrağını öpmesi görülüyor. Bir süre bayrağın önünde asker selamı veren Meral, daha sonra oradan uzaklaşıyor.

İş yeri sahibi Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik kamerası kayıtlarını incelediği sırada görüntüleri gördüğünde çok duygulandığını söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"na manevi destek vermek amacıyla iş yerine Türk bayrağı astığını anlatan Kaya, "İş yerime astığım bayrağın öpülüp, baş tacı yapılması bizim gözümüzde çok anlamlıdır." diye konuştu.

Muhammed Kaya, ilçede sevilip sayılan Yüksel Meral'ın bu duyarlı davranışının örnek olmasını istedi.

Sitene Ekle
Etiketler