BIST 10.471
DOLAR 32,72
EURO 35,02
ALTIN 2.442,52
HABER /  DÜNYA

Bayan Kılıçdaroğlu’ndan CHP’ye eleştiri

CHP İstanbul Kadın Aday Adayları toplantısı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirild...

Abone ol

CHP İstanbul Kadın Aday Adayları toplantısı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Selvi Kılıçdaroğlu, "CHP gibi sosyal, demokrat parti olduğunu iddia eden bir partide daha fazla aday olması gerekiyor" dedi.
Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde (MKM) gerçekleştirilen toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey, CHP Parti Meclis Üyeleri Burhan Şenatalar, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner ve partililer katıldı.
Toplantı ilk olarak CHP’nin tanıtım filmiyle başladı. Ardından toplantının açılış konuşmalarını yapan CHP İstanbul Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner, CHP’nin kadınlarda seçme ve seçilme hakkını tanıyan bir parti olduğunu belirterek, “Kadınlar olarak bizlere bu hakkı kazandıran ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e bir cumhuriyet kadını olarak teşekkürü borç bilirim. Türk kadını olarak pek çok Avrupa ülkesinden önce, seçme ve seçilme hakkını elde eden bizler ne yazık ki temsil noktasında çok gerilerde yer aldık” dedi.

"BİR KADIN OLARAK..."
Konuşmanın ardından CHP Kadın Kolları’nın faaliyetlerini içeren video gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından konuşma yapan CHP Parti Meclis Üyeleri Burhan Şenatalar da, “Önümüzde 3 önemli seçim var. İlki 30 Mart yerel yönetim seçimleridir. Partimiz, Türkiye, kadınlar ve erkekler için çok önemli bir seçimdir. Bundan dolayı hepimize sorumluluklar düşüyor. Bunu biliyoruz ve burada başarılı olmamızın yolu kadınıyla, genciyle ve erkeğiyle hep birlikte mücadele etmekten geçiyor” ifadelerini kullandı.
CHP Kadın Kolları’nın sahada kalarak her yere gideceğini ve insanlarla birlikte olacağını vurgulayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan da, “Evinizde, sokakta, komşunuzda her yerdeyiz. Amacımız Türkiye’nin aydınlık geleceğine katkı sunacak çalışmalar yapmaktır. Şuan ki siyasal yapı içerisinde kadın konusu en önemli noktadır. Demokrasinin olmazsa olmazı, kadın ve erkek eşitliğidir. Kadın ve erkek eşitliği demokrasinin temel göstergesidir” şeklinde konuştu.
Kadın adayların çok önemli olduğunu kaydeden Selvi Kılıçdaroğlu ise, “CHP gibi sosyal, demokrat parti olduğunu iddia eden bir partide daha fazla olması gerekiyor. Daha fazla olacağına da inanıyorum. Ben bir kadın olarak kadınların kopmasını istemezdim. Maalesef çaresizlik bazen insanlara başka şeyler yaptırabiliyor, razı oluyorsunuz. Ben bunların daha da çoğalacağına inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından CHP İstanbul Kadın Aday Adayları sahneye çıkartılarak tanıtıldı. CHP İstanbul’dan toplam 800 kişi yerel seçimlere adaylığını koyacak.
(İHA)