BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
POLİTİKA

Başbakan'dan vatandaşa çağrı! Bir an önce müracaatınızı yapın

Başbakan Binali Yıldırım, İmar yasasıyla ilgili vatandaşa çağrıda bulundu. Yıldırım; '8 Haziran itibariyle imar barışıyla ilgili müracaatlar resmen başlıyor. Vatandaşlarımdan özellikle talebim, bir an önce müracaatı yapmaları.' diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da çevre projeleri açılışında yaptığı konuşmada imar barışı ile ilgili başvuruların 8 Haziran'da başlayacağını belirterek, "13 milyona yakın hanenin, iş yeri konut gibi büyük bir kitleyi ilgilendiren imarla ilgili bu sorun son yaptığımız düzenleme ile tamamen ortadan kalkmış olacak. Bu bir milat olacak. Bundan sonra da bu gibi teşebbüslere izin verilmeyecek" dedi.

Vatandaşlara çağrıda bulunan Yıldırım, ''8 Haziran itibariyle imar barışıyla ilgili müracaatlar resmen başlıyor. Vatandaşlarımdan özellikle talebim, bir an önce müracaatı yapmaları. Çünkü müracaat geciktiği zaman değerlendirme de geç olacak, sorun var olmaya devam edecek'' diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi: ''Çevre yönetimi konusunda yasal düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Bir çok alanda ülkemizin gelecek hedeflerine uyumlu çalışmaları yapıyoruz. Yatırımları teşvik eden, istihdamı artıran, kayıt dışılığı azaltan bir vizyonla hareket ediyoruz. Enerji verimliliğini yaygınlaştırmak, yenilenebilir enerji kullanmayı artırmak ana hedeflerimizden bir tanesi. Bugün yenilenebilir enerji kaynakları bakımından yaptığımız yatırımlarla yüzde 34 seviyelerine ulaşmış bulunuyoruz.

Sitene Ekle