BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
POLİTİKA

Başbakan Yıldırım sert çıktı: Altından kalkamaz

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'şeddeli diktatör' diyen CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'a sert tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden CHP Sözcüsü Bülent Tezcan'a tepki göstererek, "Terbiyem müsade etmiyor öyle bir cevap veririm ki altından kalkamaz. Şeddeli diktatör arıyorlarsa geçmişlerine baksınlar" dedi.

Başbakan Yıldırım AK Parti grup toplantısında konuştu. Partideki istifa sürecini ve kongrelere ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldırım'ın hedefinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan vardı. İşte Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

BÜYÜK KONGRE 2018 ORTASINDA

"Merkez ilçe kongreleri kasım ayında bitecek. İl kongreleri mart sonuna kadar bitirmiş olacağız. 2018 ortalarında büyük kongreyi gerçekleştirmiş olacağız.

İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Arkadaşlarımızın bu bilinçle görev yaptıklarını ve görevlerini başka arkadaşlara devrettiklerini biliyoruz. Belediyelerimizdeki istifa ve değişim de aynı anlayışla gerçekleşiyor. Bunu nöbet değişimi olarak görüyoruz. Başka partiler gibi görev bitene kadar değil, son nefesi verene kadardır. Görevlerini devreden bütün belediye başkanlarımıza bir kez daha hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum.

DİKTATÖR ARIYORLARSA GEÇMİŞLERİNE BAKSINLAR

Son zamanlarda ana muhalefet partisi CHP'de ciddiyeti giderek artan bir üslup bozulması yaşanıyor. Sözcülerini de ayarı kaçmış dil kullanmaya atan sebebi merak ediyoruz. Onu dinleyince; adam parti sözcüsü mü parti sövücüsü mü doğrusu anlayamadım. Bunlara, burada; terbiyem müsaade etmiyor, öyle bir cevap veririm ki altından kalkamazlar. Ama şu kadarını söyleyeyim: Eğer 'şeddeli diktatör' arıyorlarlarsa, geçmişlerine baksınlar, geleneklerine baksınlar. 15 yıl alnının akıyla vatandaşın duasıyla kesintisiz iktidara gelen parti AK Parti'dir, lideri de Recep Tayyip Erdoğan'dır." Sen saygısızlık yapacaksın sonra da saygı bekleyeceksin. Diyor ki, 'Evet oyu verenlerin çoğu pişman.' Nereden biliyorsun. Başarısızlığın faturasını AK Parti'ye ve liderine hakaret ederek örtemezsin.

15 YILDIR YERİNDE SAYAN PARTİNİ KURTAR KARDEŞİM

Başka partilere de oy verenler saygı duymayı öğreneceksiniz. AK Parti milletimizle birlikte 15 yıldır demokrasinin namusunu korudu, korumaya da devam ediyor. 15 yıldır yerinde sayan partini kurtar kardeşim. Bu ülkenin siyasetinde artık bu ayıplı dilin yeri yok. Herkes ne konuştuğunu bilecek.

Sitene Ekle