BIST 9.557
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.481,35
GÜNCEL

Baro başkanı ile kadın avukatın olay görüntüsü

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ nedeniyle düzenlen programda arbede çıktı. Sebep de HAYIR kelimesinin büyük yazılmaz istenmesiydi.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ nedeniyle düzenlediği basın açıklaması olaylı geçti. Referandumu baro adına yapılan açıklamaya dahil ettirmek isteyen kadın avukat kriz çıkardı. 

Şilan Türk isimli kadın avukat, Baro Başkanı Ali Er'in konuşma metnine almadığı referandumda 'hayır' verilmesi çağrısını kürsüden okumak istedi. Baro başkanı Ali Er, korsan bildiri girişimine engel olmak için onu itti. Bu hareket üzerine salonda arbede çıktı. Baro başkanı Ali Er, 'EVET' oyu verilmesi istense de aynı şeyi yapardım diyerek şunları söyledi;

-“TÜBAKKOM, her yıl kendi metnini oluşturarak, tüm barolara gönderiyor. Bu metnin içeriğini okumak zorundaymışsınız. Metindeki ‘hayır’ın büyütülerek basına dağıtılması isteniyor. ‘Evet’ de olsa aynısını yapardım. Burada mesele ‘hayır’ın büyük yazılması. Kimse barolara bu şeyi dayatamaz.”

Sitene Ekle
Etiketler