BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Bankalar artık bundan da ücret alıyor

Bankaların tüketicilere kestiği masraflar çığ gibi büyüyor.

Abone ol

Bankalardaki kiralık kasaların yıllık kiralama ve depozito ücretlerinin yanı sıra bir de kiralık kasayı ziyaret ücreti alınmaya başladı.

Meclis Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan Bankacılık Alt Komisyonu’nda bankaların tüketicilerden kestiği hesap işletim ücreti, kart aidatı, kredi dosya masrafı, çeşitli adlar altında alınan komisyonlar, kredi yapılandırma ücretleri, tüketicileri bilgilendirmeksizin alınan faiz bedelleri vs. adı altında aldığı ücretler incelendi. Komisyona katılan www.sikayetvar.com ‘un toplantı notlarına göre, bankalar kiralık kasaları ziyaret edenlerden de ücret almaya başladı. www.sikayetvar.com ‘daki şikayetler de iddiaları kanıtladı.

TBMM Dilekçe Alt Komisyonu’na başkanlık yapan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, bankaların aldığı ücretlere bir yenisinin daha eklendiği kaydetti ve “Bankalar bir de kiralık kasayı ziyaret ücreti almaya başladı. Kiralık kasa ücreti ve kasa depozitosu alan bankalar aldıkları bu ücretlerle tüketicileri kızdıracak” dedi.

Bankalardaki kiralık kasalara rağbet artınca bankalar kiralık kasalardan da çeşitli masraflar almaya başladı. Meclis’e de taşınan son masraf ise “kiralık kasa ziyaret ücreti.” İşte bu konuda tüketicilerin www.sikayetvar.com’ a gönderdiği şikayetler şöyle:

BELİRLİ SAYIDAN FAZLA ZİYARETE ESKTRA ÜCRET

“Banka kiralık kasa hizmetinde yıl içinde belirli sayıdan fazla ziyarete ekstra ücret alıyor. Bankalar artık müşteriye hizmet vermeden para kazanmanın derdinde. Son 2 yıldır tüm yaptıkları müşteriden daha fazla para kazanıp adeta zorla haraç kesmektir.”

TÜKETİCİNİN KASASINDAKİ PARASINA EK MASRAFLAR

“Banka merkez şubesinde kiralık kasamız vardı 2011 ağustosta açtırmıştık. Bu hafta kapattırdık depozito param 170 TL olması gerekiyordu ama parayı çekmek için gittiğimde 85 TL aldım. Gerisini kasayı ziyaret ve hesap işletim ücreti diye kesmişler. Açtırırken hiç böyle bir şey dememişlerdi ki paranızı aynen çıkarken alabilirsiniz demişti oradaki bayan. Başta farklı sonda farklı.”