BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.478,17
HABER /  GÜNCEL

Balkanın karı Sibirya'nın donu hava durumu çok kötü

ANKARA başta olmak üzere hava durumu tahmini 36 il için kar yağışı alarmıyla geldi. Edirne, Uşak, Kütahya, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Kocaeli ve Sakarya illeri kar yağışı ile boğuşacak.

Abone ol

Balkanların karı Sibirya'nın soğuğu ile birlikte Türkiye'yi etkisi altına alıyor. Meteorolojinin yayınladığı son hava durumu raporuna göre kar yağışı ile birlikte dondurucu soğuklar da etkili olacak. Ankara ve Edirne başta olmak üzere bir çok kentte 20 santimi aşan kar birikimi olacak.

Meteoroloji verilerine göre bugün Edirne'den başlayan kar yağışı etki alanını genişleterek haftasonuna kadar tüm yurdu etkileyecek. En çok da perşembe, cuma ve cumartesi günleri etkili olacak. Pazar günü kar bitmiş olacak. Balkanlar'dan gelen kar yağışının arkası ise dondurucu soğuklar. Sibirya soğukları ile sıcaklık 10 derece birden düşecek. Ocak ayı mevsim normallerinin altında soğuklar yaşayacağız.

Meteorolojinin geçtiği hava durumu tahminine göre bugün yoğun kar yağışı beklenen iller şunlar : Edirne, Kırklareli, Düzce, Bilecik, Kütahya, Uşak, Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bolu, Ankara, Karabük, Çankırı, Kırıkkale,Kırşehir, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Gümüşhane, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Van, Ağrı, Kars, Ardahan

ANKARA SAATLİK HAVA DURUMU

ANKARA saatlik hava durumu tahminine göre kar yağışı öğleden sonra etkisini daha da artıracak. Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar ineceği Ankara'da kar gece boyunca da devam edecek.

Ankara hava durumu tahmini 26 ocak perşembe ve 27 ocak cuma günü için de kar yağışı veriyor. Ankara cumartesi ve pazar günü ise Sibirya soğukları ile donacak. Başkentte sıcaklık eksi 8 dereceye kadar inecek. Ankara bu yılın en soğuk günlerini bu hafta sonu yaşayacak. Meteorolojinin sitesinden yayınladığı 5 günlük hava durumu tahmini şöyle:

YURTTA HAVA DURUMU
Meteorolojinin sitesinden yayınladığı haritalı hava durumu tahminine göre bugün kar yağışı doğudan batıya tüm illeri etkileyecek. Bazı illerde sulu kar görülürken bazı iller kuvvetli yağış altında olacak. Meteorolojnin sitesine koyduğu yeni uyarıya göre gece saatlerinden itibaren Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa çevrelerinde etkili olan kuvvetli yağmur ve sağanak yerini karla karışık yağmura bıraktı.

KUVVETLİ FIRTINA DA VAR
Kuzey Ege'nin kuzeyinde rüzgarın 25.01.2017 Çarşamba günü ilk saatlerden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın 25.01.2017 Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

Batı Akdeniz'in doğusunda rüzgarın 25.01.2017 Çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın 25.01.2017 Çarşamba günü öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.