BIST 11.194
DOLAR 42,61
EURO 49,91
ALTIN 5.777,44

Balıkesir Edremit'te Kazdağları'na girişler yasaklandı

Balıkesir Edremit'te Kazdağları'na girişler yasaklandı

BALIKESİR'in Edremit ilçesinde Kazdağları'na girişler yasaklanırken komandolar da bölgede devriye görevi yapıyor.

Balıkesir Edremit'te Kazdağları'na girişler yasaklandı - Resim: 1

Türkiye'nin ormanlık bölgelerinden ve endemik türlerinin yanı sıra flora ve faunasıyla önemli bir bölgesi olan Kazdağları korumaya alındı.

Balıkesir Edremit'te Kazdağları'na girişler yasaklandı - Resim: 2

Olası yangın ihtimaline karşı 30 Temmuz itibariyle Balıkesir genelinde bütün ormanlık alanlara girişler yasaklanırken 3 Ağustos'ta da izinli piknik ve mesire alanları, tabiat parkları ve milli parklarda ateşli piknik yapılması yasaklandı.

Balıkesir Edremit'te Kazdağları'na girişler yasaklandı - Resim: 3

Kazdağları ve içinde bulunan Kaz Dağı Milli Parkı tam korumaya alınırken tüm girişlere pankartlarla uyarılar asıldı.

Balıkesir Edremit'te Kazdağları'na girişler yasaklandı - Resim: 4

Ayrıca önleyici faaliyetler kapsamında jandarma, emniyet, orman muhafaza ve milli parklar görevlilerinin orman alanlarının yakınında, giriş noktalarında ve çevresinde sürekli olarak motorlu ve yaya olarak devriye görevinde bulunuyor.