BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.497,16
GÜNCEL

Balıkesir 15 Temmuz Demokrasi marşı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 15 Temmuz Destanı programı sergi, söyleşi, su duvarı gösterisi ve konser ile devam etti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 15 Temmuz Destanı programı sergi, söyleşi, su duvarı gösterisi ve konser ile devam etti. Avlu Balıkesir’deki programa Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da katıldı. Avlu Balıkesir’deki program 15 Temmuz Günü ve sonrasında yaşananların konu edildiği “15 Temmuz Destanı Fotoğraf Sergisi”nin açılışı ile başladı. Sergi açılışını Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Taner Büyükgöz, İlçe Belediye Başkanları ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur birlikte yaptı. Serginin gezilmesi ardından “15 Temmuz Destanı” konulu bir söyleşi düzenlendi.

“İhanet bize kazanım getirdi”

Moderatörlüğünü Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş’in yaptığı söyleşi programına Mete Yarar ve Süleyman Özışık katıldı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Ateş, 15 Temmuz’da yaşanan şer’in hayır getirdiğini ifade etti. Türk milletinin milli birlik ve beraberliğinin daha da arttığını söyleyen Ateş, “Bir yıl konuştuk bitmeyecek. 100 yıl konuşsak da bitmeyecek. Bu büyük ihanetin bize getirmiş olduğu kazanımlar da var. Kazanımlar derken ihanetten kazanım gelir mi? Tabii ki gelir” dedi.

Söyleşi programında Mete Yarar ve Süleyman Özışık konuşmalar yaparak süreç hakkında değerlendirmeler ve tespitlerde bulundu. Söyleşi programı sonrası konuşmacılar ve 15 Temmuz Şehidi Özel Harekât Polisi Mustafa Serin’in ailesine Vali Yazıcı, Başkan Uğur ile Tuğgeneral Turan tarafından çiçek ile günün anlam ve önemini belirten tablolar hediye edildi.

Su duvarı gösterisi ve konser

Söyleşi ardından konferansa katılan davetliler Avlu Balıkesir’in havuzunda yapılan su duvarı gösterisini izledi. Su duvarı gösterisinde 15 Temmuz Destanı suya yansıtılan fotoğraflarla anlatıldı. Su duvarı gösterisi ardından Büyükşehir Belediye Konservatuarı tarafından “Kahramanlık Türküleri” seslendirildi.

Sitene Ekle
Etiketler