BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Balık yemek neden önemli?

Balık yemek neden önemli?

İnsan sağlığı açısından son derece önemli faydaları olan deniz ürünlerinin her biri adeta birer sağlık deposu. Sağlıklı yaşam sürebilmek için balık yemek neden şart?

Balık yemek neden önemli?

İnsan sağlığı açısından son derece önemli faydaları olan deniz ürünlerinin her biri adeta birer sağlık deposu. Sağlıklı yaşam sürdürebilmek için balık yemek neden şart? Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden olan balık etinin, insan sağlığı açısından birçok faydasının olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Yüksel balık tüketmek için öne çıkan 5 nedeni şöyle sıraladı: Balığın içerisinde bulunan omega 3 yağ asitleri kan yağlarını düşürerek kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltır.

Balık yemek neden önemli?

Arastırmalar haftada 1 balık tüketmenin beyindeki gri madde nöronlarını koruyabileceğini göstermiştir. Çalışmalarda haşlanmış veya fırında (kızartılmadan) balık tüketenlerin beyindeki öğrenme ve hatırlama merkezinin etkilendiği görülmüştür.

Balık yemek neden önemli?

Saç ve deriyi güzelleştireceğini dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Yüksel, balık derinin iyi beslenmesini ve parlamasını sağladığını belirtti. Yapılan çalışmalar balık ve balık yağının sedef hastalığına etki edebileceğini göstermiştir.

Balık yemek neden önemli?

Balık yemenin insanları depresyondan uzaklaştıracağını belirten Yüksel, ''Araştırmalar antidepresanlarla birlikte balık tüketilmesinin balık tüketmeyenlere göre depresyonu daha kolay yendiğini göstermiştir.'' dedi.