BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

BAKOP'la Bakırköy avucumuzun içinde

BAKOP'la Bakırköy avucumuzun içinde

Cebıt 2010 eurosia bilişim teknolojileri fuarı’nda akıllı kent salonu(salon 5)’nda bir konuşma yapan bakırköy belediye başkanı ateş ünal erzen bakop(bakırköy kentsel otomasyon projesi)’la bakırköy’deki tüm hanelerin verilerini bildiklerini söyledi.

BAKOP'la Bakırköy avucumuzun içinde

CeBIT 2010 Eurosia Bilişim Teknolojileri Fuarı’nda Akıllı Kent Salonu(Salon 5)’nda bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen BAKOP(Bakırköy Kentsel Otomasyon Projesi)’la Bakırköy’deki tüm hanelerin verilerini bildiklerini söyledi.

BAKOP'la Bakırköy avucumuzun içinde

Bilişim Fuarı’nda standları da tek tek gezen Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen yaptığı konuşmada,” Yerel yönetim ile yurttaşlarımızın iletişim kanallarını tam olarak açmanın yanında,kent hakkında bütünlüklü,analiz edilebilir,güncellenebilir bilgilere sahip olabilmek amacıyla BAKOP’u kurduk.

BAKOP'la Bakırköy avucumuzun içinde

BAKOP’la Bakırköy avucumuzun içinde. Şöyle ki hangi evde kaç kişi yaşıyor, yaşadığı binanın deprem riski nedir biliyoruz. Hangi bölgede kaç vatandaşımıza ne kadar sağlık kurumu, ne kadar yeşil alan, ne kadar eğitim tesisi düştüğünü bilip bu bilgiyle projelerimizi hazırlıyoruz.

BAKOP'la Bakırköy avucumuzun içinde

Hatta hangi evde engelli yaşıyor,bu sene okula başlayacak çocuklarımızı, hangi evde yatalak hasta var, yurttaşlarımızın sürekli kullanılması gereken ilaçlarını,kan gruplarına varana kadar biliniyor.Bu proje kapsamında ayrıca afet ilk toplanma bölgeleri,yardımların stoklanıp bilgi sistemine aktarılması,acil müdahale sisteminden en kısa yol analizleri ve kaynak yönetim sistemini olası bir afet sonrası için planladık.”dedi.