BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.311,63
GÜNCEL

Bakan Zeybekci 15 Temmuz kısa filmini seslendirdi

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yıldönümü için hazırlanan 1 dakikalık kısa filmin seslendirmesini yaptı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin yıldönümü için hazırlanan 1 dakikalık kısa filmin seslendirmesini yaptı. Bakan Zeybekci, FETÖ'nün darbe girişiminin birinci yılı için bakanlık çalışanlarınca hazırlanan ve darbe girişimine ilişkin görüntü ve fotoğrafların yer aldığı kısa filmin senaryosunu yazdı, seslendirmesini yaptı. Kısa filmde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara davet eden çağrısı ile darbe girişiminin olduğu gece sokağa çıkan, direnen halktan görüntüler ile Zeybekci'nin darbe girişimi gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisine ateş altında ulaşmaya çalıştığı anlar da yer aldı.

Bakan Zeybekci, kısa filmde şu ifadelere yer verdi:

"O gün bu millet, dünya demokrasi tarihine geçecek demokrasi zaferi yazdı, sivil Türk demokrasi devrimini yazdı. Bu milletin önünde saygıyla eğiliyoruz. Mavi ceketli sağa doğru yönelen oğlum. Biz Meclise doğru gidiyoruz. Ateşi yedikten sonra çöküyoruz, sonra duvardan öbür tarafa atlıyoruz. Genelkurmay çatısından ateş ediliyor burada. Oradaki polis kardeşlerimiz, helikoptere direniyordu. Ellerindeki o hafif makineli tüfeklerle, tabancalarıyla. O gün tankın üstüne yürüyenler, o gün Boğaz Köprüsü'nde ateş edilirken elinde bayrakla dimdik duranlar, bu mücadelenin içinde olan bütün kardeşlerimin ben alnından öpüyorum. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum."

Sitene Ekle