BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
POLİTİKA

Bakan Soylu'dan flaş açıklama: 215 bin hesap tespit ettik

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, şifreli haberleşme programı ByLock'ta bugüne kadar 215 bin 92 hesap, 92 bin 702 tekil kullanıcı tespit edildiğini duyurdu.

ANKARA Kızılcahamam'daki bir otelde düzenlenen 5. Uluslararası Siber Suçlar Çalıştayı Kapanış Programı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin siber suçlar noktasında oldukça önemli deneyimler yaşadığına dikkat çekti. FETÖ, DEAŞ, PKK ve aşırı sol terör örgütleriyle eş zamanlı bir mücadele veren Türkiye'nin bu örgütlerin hepsiyle aynı zamanda dijital ortamda da mücadele halinde olduğunu belirten Soylu, özellikle FETÖ'nün bu örgütlerden çok farklı bir yol izlediğini söyledi. Soylu, klasik hackerların bilgisayarlara virüs gönderirken FETÖ'nün virüs gibi adamlarını devletin bilgisayarlarının başına oturttuğunu vurguladı.

"215 BİN 92 HESAP TESPİT ETTİK": Soylu, terör örgütlerinin beta versiyonuyla karşılaştıklarını ve Batı'nın bu tehlikeyi ısrarla görmezden geldiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Önce dijital ve hukuksal terör örgütü olarak başladılar ve bir gecede verilen talimatla silahlı terör örgütü kimliklerini ortaya çıkardılar. Öyle kalaşnikofla veya el yapımı patlayıcıyla değil, F-16 ve tanklarla saldırdılar. Bu altyapıyı, bu iletişimi dijital ortamın sınırlarını zorlayarak yaptılar. Bilişim kurumlarımıza elemanlarını yuvalamaktan, bildiğiniz basit ankesörlü telefonlar üzerinden kurdukları ağlara kadar her türlü dijital stratejiyi ortaya koydular. Şifreli haberleşme programı ByLock’ta bugüne kadar 215 bin 92 hesap, 92 bin 702 tekil kişi tespit ettik. Yani bir şekilde ilişki kurdukları herkesi sisteme dahil etmişler."

Sitene Ekle
Etiketler