BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

BAKAN MÜEZZİNOĞLU’NDAN TÜRK KIZILAYI’NA ZİYARET

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Kızılayı ile kan ürünleri temininde yeni planlamalar ile çalışmalar yapacaklarını belirterek, sürecin...

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Kızılayı ile kan ürünleri temininde yeni planlamalar ile çalışmalar yapacaklarını belirterek, sürecin daha sağlıklı ve dinamik işleyeceğini kaydetti.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, olağan genel kurulunu gerçekleştiren Türk Kızılayı’nı ziyaret etti. Bakan Müezzinoğlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar başkanlığındaki Türk Kızılayı Yönetim Kurulu ile buluşarak, gerçekleştirilen çalışmaları ve önümüzdeki dönem için planlanan projeleri değerlendirdi. Akar, Müezzinoğlu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bakan Müezzinoğlu’nun şahsına olan yakınlığı her zaman hissediyorum” diye konuştu. Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı’nın her zaman iç içe bir kurum olduğuna dikkat çeken Akar, “Birlikte oluşturduğumuz sinerji daha da artacak. Kan meselesini beraber çözeceğiz. Kan ilaçları konusunda ise daha fazla adım atacağız” şeklinde konuştu.

“BİZİM EN ÖNEMLİ PARTNERİMİZ”
Bakan Müezzinoğlu ise, genel kuruldan sonra üstlenilen yeni ekibe ve yönetim kuruluna başarılar dileyerek konuşmasına başladı. Ekibin önemli başarılarının olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, Türk Kızılayı’nın sürekli ilerleme sorumluluğu olduğunu belirtti. Müezzinoğlu, “Bizim en önemli partnerimiz. Kan ihtiyacının neredeyse yüzde 100’ü Türk Kızılayı tarafından karşılanıyor. İhtiyacımızın şimdilerde yüzde 80-90’ı, inşallah yüzde 100’ü yakalayacağız. Bu süreçte çok daha yakın ve güçlü ilişkilerimiz olacak” ifadesini kullandı.
Kan ürünleri temininde de yeni planlamalarla çalışmalar yapacaklarını bildiren Müezzinoğlu, sürecin daha sağlıklı ve dinamik işleyeceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Akar, Bakan Müezzinoğlu’na Türk Kızılayı rozeti hediye etti.