BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.423,84
HABER /  DÜNYA

Bakan Avcı, öğretmenlerin bayramını kutladı

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.<br/>Düzenlenen programda konuş...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.
Düzenlenen programda konuşma yapan Bakan Nabi Avcı, araştırmalara göre Türkiye’nin öğretmenlere en çok itibar edilen ülkelerin arasında üçüncü sırada olduğunu söyledi. Avcı, “Gelirken bir haber okudum. Bunu sizlerle bir bayram müjdesi gibi paylaşmak istiyorum. İngiltere’de yapılan bir araştırmanın sonuçları gelmiş. Sonuçlar şunu gösteriyor ki, bütün dünyada öğretmenlere en çok itibar eden ülkeler arasında Çin birinci, Kore ikinci, Türkiye üçüncü. 100’e yakın ülke arasında öğretmenlerine toplumca ve yönetimlerce en çok değer veren ülkeler arasında üçüncü sıradayız. Ancak üçüncülük bizi kesmez. İnşallah bu sıralamada birinci sıraya yükseliriz. Son yıllarda eğitimde pek çok olumlu gelişmeler oldu. Daha çok yapacak işimiz var. Sizlerin de katkılarıyla eğitimimizi okul öncesinden, üniversiteye kadar inşallah dünya standartlarında bir kaliteyi tutturmak için el birliği ile çalışıyoruz. Bu çabalarımızda sizlerin eleştirileri ve önerileri çok önemli. Son dönemde yönetmelik düzenlemelerinde Milli Eğitim sitesi üzerinden sizlerin değerlendirmelerini, önerilerini alıyoruz. Oralara daha fazla katkıda bulunmanızı rica ediyorum” dedi.
Bayramlaşma töreninin bir istişare toplantısı biçiminde olmasını isteyen Bakan Avcı, öğretmenlerin sorunlarını ve önerilerini dinledi. Bir öğretmenin kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili yapılan düzenlemelere teşekkür etmesi üzerine Avcı, “Bunu sabote etmek için bir takım çarşaflı öğretmenler gibi mizansenlerle bunu sabote etmeye çalışanlar olabilir diye endişe ediyordum. Bugün bir tane öyle bir teşebbüsten haberim oldu. Öğretmenlerimizi sağduyusu, bu tür provokasyonları boşa çıkartır. Öğretmenlerimiz kendilerine neyin yakışacağını bilirler. Hiçbir öğretmen arkadaşımız yanındaki arkadaşının kılığına kıyafetine bakarak onu rencide edecek şeyler söylemez. Bu hepimiz için geçerli. Çalışma barışımız için de, sağlık için de görevlerimizi daha büyük bir özveri ile sürdüreceğiz” diye konuştu.
Bir pilot uygulama çalışması üzerinde durduklarını ifade eden Avcı, “Müzik öğretmenlerinin komşu müziklerini tanıtmak, komşularımıza kendi müzik eğitimimizi tanıtmak ve bizim deneyimlerimizden onların yararlanması, onların deneyimlerinden bizim yararlanmamız için bir program üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Öğretmenlerin ve eğitimcilerin mendil ceplerinde kalem taşıması uygulaması hakkında bilgi veren Bakan Avcı, şunları kaydetti:
“Eskiden öğretmenlerimiz, okul müdürlerimiz, eğitimcilerimiz mendil ceplerinde kalem taşırlardı. Hatta müdürler bir tane kırmızı bir tane de mavi kalem taşırlardı. Kırmızı kalem çıkacak diye korkardık çünkü o daha çok netameli konuları not etmek için kullanılırdı. Şimdi bir uygulama başlatmaya çalıştık. Merkez teşkilatımızda bunu oldukça yaygınlaştırdık. Arkadaşlarla bayramlaşırken, bir yandan gözüm mendil ceplerindeydi. Buraya gelmemiş henüz uygulama. ‘Kalem verdiniz de takmadık mı?’ diyebilirsiniz o da doğru. İnşallah bir dahaki gelişimizde onu da takviye ederiz ama öğretmen arkadaşlarımızdan, eğitim üyesi arkadaşlarımızdan bu geleneği tekrar ihya etmeleri konusunda yardım bekliyorum. Kalem takalım. Öğretmen olduğumuz, eğitimci olduğumuz oradan belli olsun.”
Bakan Avcı, yaptığı konuşmanın ardından buradan ayrılarak Ankara’ya gitmek üzere yola çıktı.